Томи Робредо на финал в Казабланка, на прага е на 11-а титла



13-04-2013 20:52 | Станко Димов

Световният №72 Томи Робредо е само на победа от това да вдигне първи трофей от повече от 2 години насам. Испанецът се класира за финал на турнира Grand Prix Hassan II в Казабланка, след като осъществи пълен обрат в двубоя с водача в схемата Станислас Вавринка – 1:6, 6:3, 6:2.

Вавринка спечели с лекота първия сет, но след това Робредо вдигна оборотите, успя да осъществи цели 5 пробива в подаването на съперника и се поздрави с успеха след 95 минути игра.

Любопитното е, че това беше шести двубой между двамата, като Робредо вече води с 5:1 победи. Това бе първа загуба за Вавринка в Казабланка, където швейцарецът е шампион от 2010-а година.

На финала в неделя Робредо ще преследва своята 11-а титла, която може да бъде негова 10-а на клей корт. За последно испанецът взе трофей през 2011-а на турнира в Сантяго.

През миналия сезон Томи Робредо бе в лазарета за период от 5 месеца, като в един момент достигна до №471 в ранглистата на АТР. В спор за трофея Робредо ще се изправи срещу Кевин Андерсън. Двамата нямат двубой помежду си до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини