СНИМКИ: Гришо стартира с победа в Монте Карло



14-04-2013 17:56 | Николай Драганов

Григор Димитров победи белгиеца Ксавие Малис с 6:3, 6:2 в първи кръг на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло. Това бе дебют за българина в основната схема на първия за годината "Мастърс" на червени кортове. Негов съперник във втори кръг ще бъде поставеният под №8 в схемата Янко Типсаревич.

Опитният белгиец даде всичко от себе си в началото на мача, но Димитров издържа на напрежението и се поздрави със заслужен успех след 76 минути игра. Това бе втори мач между Григор и Малис, а равносметката вече е 1:1 на победи. През миналата година белгиецът победи отново на клей, но в Букурещ, но днес нашето момчета взе сладък реванш.

Още в първия маратонски гейм, който продължи цели девет минути, Гришо спаси две точки за пробив, но все пак поведе. В следващия на свой ред нашето момче пропусна да пробие и резултатът бе изравнен. Два пъти Димитров бе изправен пред възможността да бъде пробит и в третия гейм, но отново удържа на натиска и спасе подаването си. В четвъртия гейм Малиш поведе с 40:30, но в този момент Гришо направи серия от три точки, която му осигури първи пробив в мача и преднина от 3:1 гейма.

За съжаление още в следващия гейм Малис стигна до 15:40 в подаването на Димитров и от първия опит върна пробива. Вместо да се пречупи, първата ракета на България на свой ред се добра до две точки за нов пробив, първата бе спасена от белгиеца, но при втората резултата стана 4:2. С първия гейм на нула в мача пробивът бе затвърден, а до края на първата част нашето момче не допусна нови колебания и поведе след 6:3 гейма.

Втората част започна с преднина от 15:40 за Димитров в подаването на Малис, но белгиеца успя да изравни. Гришо отново поведе и пропусна, но не се отказа, стигна до нов шанс и този път бе точен – 1:0 с пробив, който малко по-късно бе успешно затвърден.

В четвъртия гейм при резултат 1:2 Малис успя да се добере до преднина от 0:30 в подаването на Гришо, но нашенецът се върна бързо в гейма и отново дръпна с два преднина. В този момент дойде и вторият решителен пробив – 30:40 в подаването на Малис и успех за Гришо, а малко по-късно и преднина от 5:1 след спокоен сервис гейм.

Близо до своето напускане на турнира, белгиецът отново бе поставен под сериозен натиск, но след дълъг гейм намали до 2:5. Този път Димитров не се уплаши от този резултат и след 1 час и 16 минути затвори мача в своя полза и се класира за втори кръг.

До този момент Гришо има три мача срещу Янко Типсаревич и три поражения. Българинът не е спечелил дори сет, като губи два пъти през 2011-та година - в Ийстбърн и Вашингтон и веднъж през 2012-та в Маями. Двамата все още не са играли на червени кортове.

ГАЛЕРИЯ ОТ УСПЕХА НА ДИМИТРОВ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини