Победата на Григор Димитров гейм по гейм



16-04-2013 09:50 | Станко Димов

Григор Димитров се наложи със 7:6, 6:1 над Янко Типсаревич. Ето как се разви мачът гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (Григор Димитров на сервис)

0:1 ПРОБИВ за Типсаревич още в първия гейм. Сърбинът стигна до 30:40, след което Гришо пресили топката от форхенд и след удар в аут Янко повежда в резултата.

0:2 Типсаревич печели с лекота подаването си на 15 и пробивът е затвърден.

1:2 Григор Димитров се разписва в двубоя. Българинът изигра силен и най-вече бърз гейм, в който загуби само една точка. Първа почивка в двубоя, след която Типсаревич ще сервира за 3:1.

1:3 Отново много сигурен Типсаревич. Сърбинът почти не греши от началото на двубоя, а до момента Гришо не може по никакъв начин да го затрудни, когато е на сервис. Нов гейм на 15 и преднина 3:1.

2:3 Григор отговаря също с много бърз гейм, който спечели на 15. Българинът показа солидна игра и пласира няколко отлични начални удара, които бяха "мисията невъзможна" за Типси. Втора почивка в двубоя, след която сърбинът ще сервира за 2:4.

2:4 Най-после Типсаревич бе затруднен при сервис-гейм. Гришо поведе с 15:40, но за жалост следващите 3 точки отидоха на сметката на сърбина.

3:4 Много уверен Григор Димитров. Страхотен гейм за българина, който отново се доближава само на гейм от съперника си. Пробивът в първия гейм все още остава единствен в двубоя.

3:5 Димитров допусна няколко непредизвикани грешки и ще сервира за оставане в първия сет.

4:5 Гейм на 0 за българина, който наниза няколко аса. Почивка, след която Гришо трябва задължително да върне пробива. В противен случай сета отива на сметката на Типсаревич.

5:5 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Типсаревич поведе с 40:14 и имаше 2 поредни сетбола. Българинът обаче спаси първия, а при втория Типси направи двойна грешка. Последваха нови две точки за Гришо, който след 38 минути игра изравнява резултата.

6:5 Гришо повежда за първи път в мача. Българинът спечели подаването си на 0, а след почивката Типсаревич ще сервира за оставане в сета.

6:6 Григор стигна до 30:30, но следващите две точки отидоха на сметката на Типсаревич. Тайбрек ще определи победителя от първия сет.

7:6 ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИГРА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В ТАЙБРЕКА. НАШЕТО МОМЧЕ СЕ НАЛОЖИ СЪС 7:3 ТОЧКИ, КАТО ПОСЛЕДНИТЕ 3 РАЗИГРАВАНИЯ БЯХА ФЕНОМЕНАЛНИ. ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ.

ВТОРИ СЕТ: (Типсаревич на сервис)

1:0
Гришо започна много силно и поведе с 15:40. С много мощна атака от форхенд и последвала грешка на българина, Типсаревич стигна до 40:40. След отлично организирана атака българинът стигна до трети брейк-бол, но и този път не успя, тъй като късата топка, която опита, се спря в мрежата. Малко по-късно се стигна до 4-и брейк-бол, но и този път Типсаревич се спаси. В крайна сметка след 10 минути игра сърбинът успя да вземе подаването си и откри резултата във втория сет.

1:1
Григор Димитров отговаря с бърз гейм на 15 и резултатът във втория сет вече е изравнен.

1:2 ГРИГОР ПРОБИВА. Българинът първо поведе с 30:40, а след това получи и още една точка за пробив, от която се възползва. Българинът играе много по-добре от съперника си през втория сет и напълно логично повежда в резултата.

1:3 Отличен гейм на българина, който за около 90 секунди спечели подаването си затвърди пробива - 3:1. Гришо е само на 3 гейма от място в трети кръг.

1:4 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът тотално взе контрол над корта и крайният успех е все по-близо. Гришо е навсякъде по корта и не позволява на Типсаревич да завърши точката. Сърбинът изглежда загубил вяра в себе си.

1:5 Гришо спечели на 30 подаването си и вече е на гейм от място в трети кръг.

1:6 ГЕЙМ, СЕТ МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът направи пореден пробив и с 6:1 затваря сета и мача. За първи път в кариерата си Гришо достига до трети кръг в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини