Анди Мъри: Подобрих движението си по корта на клей



17-04-2013 09:37 | Николай Драганов

Световният №2 Анди Мъри започва днес участието си на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло с двубой срещу Едуард Роже-Васлен (виж програмата). Британецът има три турнира, за да се подготви максимално добре за "Ролан Гарос". Любопитна подробност е, че до този момент Мъри няма финал в надпревара на червени кортове, дори от най-нисък ранг.

 

"Чувствам се добре. Движението определено е онова, което трябваше да подобря, що се отнася до клей и мисля, че се движа доста по-добре през тази година", коментира Анди.

 

"Винаги ми отнема известно време, за да свикна с тази настилка. Поставих си за цел да работя на 110 процента по време на тренировки", добави британецът, който вече няколко пъти заяви, че има далеч по-високо очаквания от себе си за тазгодишния сезон на клей.

 

"Ако сторя това, резултатите няма да закъснеят. Надявам се да играя достатъчно добър тенис, за да печеля мачове на клей", обясни Мъри. Днес той среща 81-вия в света Васлен, който отстрани Томи Хаас на старта.

 

"Разбира се, разликата между нас е доста голяма. На някой турнири обаче изненади се получават. Това, което трябва да направя, е да не му позволявам да играе своята игра. Той обича да миксира, да редува къси топки с много топ-спин. Трябва да бъда агресивен и да не му дам шанс да се адаптира на клей, тъй като това ще бъде първият му турнир на тази настилка."

 

"В противен случай, колкото повече той свиква с корта, толкова по-сложно ще става за мен", коментира британецът очакванията си за предстоящия мач.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини