Безмилостен старт за Рафаел Надал в Монте Карло



17-04-2013 14:49 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с изразителна победа участието си на турнира в Монте Карло. Испанецът се наложи с 6:1, 6:2 над Маринко Матошевич, като по този начин се класира за трети кръг турнира. Там Рафа ще се изправи срещу Филип Колшрайбер (Германия, №16), срещу когото има 8 победи и 1 загуба. Любопитното е, че германецът спечели последният им двубой, който бе на турнира на трева в Хале миналата година.

Иначе днес Надал показа познатото си високо ниво. Испанецът бе затруднен единствено в началото на втория сет, когато допусна съперникът му да спечели 2 гейма поред. Това обаче по никакъв начин не попречи на Рафа да запише изразителен успех.

Ако победи Колшрайбер в четвъртък, Рафа ще се класира за четвъртфинал, където може да срещне нашия Григор Димитров, като за тази цел българинът ще трябва да спечели двубоя си от трети кръг утре.

Рафаел Надал започна смазващо срещата. Испанецът проби на 0 още в първия гейм, а след десетина минути игра вече водеше с 4:0. При това в първите 4 гейма Рафа даде на съперника си едва 2 точки! Изключително начало на Матадора.

В петия гейм Матошевич промени стратегията си и започна да излиза повече на мрежата, с което успя да изненада Надал. Австралиецът най-накрая взе подаването си, след което вдигна победоносно ръце, обирайки бурните овации на публиката.

В крайна сметка това се оказа и единственият гейм, който австралиецът взе през първата част - 6:1 за Рафа след 24 минути игра.

В паузата на между сетовете Матошевич смени фланелката си и сякаш излезе преобразен на корта. 54-ият в ранглистата осъществи пробив на старта на втората част и за първи път в двубоя поведе в резултата. Нещо повече - пробивът бе затвърден по категоричен начин за аванс 2:0.

Както можеше да се очаква, Надал побърза да отговори и моментално върна пробива и изравни резултата - 2:2. В следващите минути испанецът изчисти значително грешките, които допускаше в началото на втората част и резултатът не закъсня - нов пробив и аванс 4:2. С трети пробив пък Рафа си гарантира крайния успех - 6:1, 6:2 след малко повече от час игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини