Цонга бие с лекота, Фонини продължава със сензациите



18-04-2013 15:19 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга се класира за четвъртфинал в Монте Карло, след като се наложи с 6:3, 6:0 над опитния австриец Юрген Мелцер. Двубоят между двамата продължи само 57 минути, а Цонга показа изключителна игра на сервис, губейки едва 10 точки след свой начален удар.

„Трудно е да давам оценки за играта си, защото Мелцер определено не показа най-доброто от себе си. Разбира се, че съм щастлив, защото си свърших работата. Когато играеш тенис, винаги се опитваш да бъдеш перфектен на корта. Разбира се, че това не винаги е възможно”, коментира след двубоя щастливият Цонга, който в сряда празнува 28-ия си рожден ден.

В спор за място на полуфинал, Цонга ще се изправи срещу Анди Мъри или Станислас Вавринка.

Изненадата на деня поднесе Фабио Фонини. Италианецът записа най-голямата победа в кариерата си, след като се наложи с 6:4, 6:2 над 4-ия в схемата Томаш Бердих. Двубоят между двамата продължи 79 минути, а Фонини вече може да се похвали с две победи над играчи от Топ 10 в кариерата си (предишната бе над Фернандо Вердаско, Уимбълдън 2010).

25-годишният италианец достига до четвъртфинал на турнир от „Мастърс 1000” сериите за първи път в живота си. „Чувствам се отлично на корта”, сподели след успеха Фонини.

„Наистина играя много добре от началото на седмицата. За първи път съм на четвъртфинал в Монте Карло. Аз съм италианец и тук се чувствам като у дома си”, каза още сияещият от щастие плейбой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини