16 години по-късно: Лендъл vs Виландър



08-04-2010 11:10 | Станко Димов

Един от легендарните тенисисти от близкото минало - Иван Лендъл, ще излезе на корта за пръв път, след като се отказа от активна кариера през 1994 година. Носителят на 8 титли от Големия шлем ще се изправи срещу стария си познайник Матс Виландър в едносетов мач в Атлантик Сити.

 

Звездното шоу ще бъде с благотворителна цел, а в него участие ще вземат още Анди Родик, Марат Сафин, Пийт Сампрас и Джеймс Блейк. "Домакин" на събитието пък ще бъде Винъс Уилямс.


Самият Лендъл разкри, че планува да отвори своя тенис академия във Флорида, в която да обучава млади таланти.

 

"Реших, че след като ще уча деца, трябва да им покажа как се удря топката, а не само да им кажа", сподели Лендъл, който спечели 3 последователни титли от US Open в периода 1985-87.

 

"Когато ми предложиха да участвам си казах - какво пък толкова, може да е забавно. Това ме мотивира и от няколко седмици поднових тренировки".

 

Въпреки, че мачът с Виландър ще е благотворителен, Лендъл е сериозно загрижен за формата си и няма намерение да се предава лесно на корта. Освен това Лендъл сподели, че от свои източници знае, че Матс се намира в добра форма.

 

"Какви професионалисти ще бъдем, ако нямаме желание до победим? Винаги съм бил и ще бъда перфекционист", каза Лендъл.

 

"Много съм развълнуван, но в същото време и притеснен за мача. Не съм играл от много време, а в спорта това е важно. Знам, че ще има удари, които вече няма да мога да изпълня. За едно съм сигурен - ще се получи страхотно шоу".

 

Лендъл има 5 дъщери на възраст между 19 и 12 години. Две от тях, Марика и Изабел, играят за Университетския отбор на Флорида по голф. Нито едно от децата на Лендъл обаче не е виждал баща си на корта.

 

"Определено те са доста любопитни. Избягвам да обсъждам с тях завръщането ми на корта, затова не мога да ви кажа какво точно мислят", сподели с усмивка на лице легендарният тенисист.

 

Още за демонстративния мач виж тук!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини