Светъл лъч за Брайън Бейкър - отново може да тренира



Светъл лъч за Брайън Бейкър - отново може да тренира
Свързани играчи
Тагове
25-04-2013 20:45 | Николай Драганов

Брайън Бейкър е получил зелена светлина от лекарите да се завърне отново на корта. Това съобщи самият американец в своята колонка в USA Today. Бейкър получи тежка контузия в коляното по време на тазгодишния Australian Open, след което претърпя операция.

 

"Най-после получих добрите новини, които отдавна очаквах да чуя. Моят лекар на практика ми разреши всички движения и упражнения. Той ме увери, че менискусът би трябвало да е достатъчно здрав, за да издържи на натоварените тренировки както на корта, така и извън него. Вероятно в началото ще продължа да изпитвам някаква болка в коляното, но е невероятно да знам, че най-после ще мога отново да поиграя малко "истински тенис", заяви 27-годишният американец.

 

"Надявам се в следващите 2-3 седмици да тренирам на пълни обороти. Това обаче не значи, че ще избързвам. Няма да насилвам процеса, ако не съм готов, но ще имам добра идея кога мога да се завърна към турнирите, след като най-после ще тренирам нормално", добави Бейкър.

 

Историята на американецът и контузиите е добре известна на любителите на тениса у нас. Неговата кариерата буквално е съсипана от травми, като в периода 2006-2011 година той изиграва едва три двубоя и претърпява пет операции. Бейкър се завръща през юли 2011-та като от №752 успява само за година и половина да се изкачи до рекордното 52-ро място през октомври 2012-та. 

 

За него преди време световният №1 Новак Джокович призна, че когато са били юноши, американецът е бил считан за най-добрият бъдещ играч в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини