Крал Лейтън се завърна с победа



Крал Лейтън се завърна с победа
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
09-04-2010 12:34 | Станко Димов

Лейтън Хюит продължава успешно защитата на титлата си от турнира в Хюстън. Австралиецът се класира на четвъртфинал, след като се наложи с 1-6, 6-0, 7-6(2) над Сомдев Деварман (Индия), който получи право да участва в турнира като "щастлив губещ".

 

"Започнах мача малко бавно", сподели Хюит относно първия сет, който той сензационно загуби с 1-6. През втората част обаче ролите на корта се размениха и Хюит прегази своя опонент. Лейтън бе толкова по-добър, че даде само 2 точки на Деварман за целия сет!!! Изходът на мача се реши чрез тайбрек в третия сет, който бе спечелен от бившия номер 1.

 

27-годишният Хюит преследва първа титла за сезона. Лейтън започна годината в Сидни, където отстъпи на Багдатис на фаза четвъртфинал. Няколко дни по-късно Хюит стигна до 4-ия кръг на Australian Open, където бе смазан от Роджър Федерер. Именно на "родния" турнир Хюит получи поредна контузия, която го извади от корта за няколко месеца.

 

"Нормално е да не съм в оптимална форма, все пак не бях играл доста време. В Австралия през януари се движех страхотно на корта. Това е моята цел - да си върна формата от тогава. Трябва да положа сериозни усилия, но вярвам, че ще успея", коментира Хюит.

 

Поставеният под номер 2 в схемата Джон Иснър напусна турнира. Американецът отстъпи със 7-6(3), 6-7(7), 7-6(3) на белгиеца Ксавие Малис, като мачът между двамата продължи 2 часа и 35 минути.

 

Номер 1 в схемата Фернандо Гонсалес не допусна изненада и въпреки, че загуби сет, продължава напред в турнира. Чилиецът се наложи с 6-4, 4-6, 6-4 над Кевин Андерсон след близо 2 часа битка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини