ВИДЕО: Григор ще допринесе за развитието на тениса за години напред



30-04-2013 13:07

От АТР посветиха специален видео материал на Григор Димитров. В него няколко известни специалисти коментират развитието му в последните години и споделят очакванията си за бъдещето на него и играта като цяло.

"Григор Димитров е един от младите тенисисти, от които в последно време се очаква много и това неминуемо създава напрежение за него," така започва поредният видео материал на АТР, посветен на младия ни състезател.

"Той е голям талант и това е известно от години. Откакто на 17 години спечели Уимбълдън. Неговата игра винаги е била добра, той има всички нужни удари. Надявам се, че неговите шведски треньори ще могат да му помогнат цялостно," казва Марсела Мескер - коментатор на АТР.

Самият Григор отчита, че не гледа назад към успехите си като подрастващ, тъй като сега ситуацията е много по-различна и той трябва да се бори в конкуренцията на изключителни професионалисти.

Шампионът от Уимбълдън 1996 Рихард Крайчек пък отчита, че талантът сам по себе си не е достатъчен, за да отведе даден тенисист на сред най-добрите.

"В последно време той се справя много добре. Утвърди се в топ 100, а вече дори е в топ 50. Ясно е, че има нужния потенциал, но също така притежава и психическата устойчивост," смята холандецът.

Анализаторите на АТР припомнят, че през този сезон Григор Димитров достига своя първи финал - срещу Анди Мъри в Бризбейн. "Той игра наистина страхотно в този мач, беше удоволствие да се състезавам с него," допълва българинът.

"В следващите 10 години той определено може да допринесе още много за развитието на играта," казва още Мескер.

"Красотата на тениса е в това, че винаги има накъде и трябва да се развиваш. Всяка седмица ти предоставя нов шанс да се докажеш," казва в заключение самият Гришо.

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини