ВИДЕО - Пиронкова пред Тенис24: Здрава съм, нямам търпение да изляза на корта



05-05-2013 02:08

Цвети Пиронкова излиза днес навръх Великден, около 15,00-16,00 часа българско време, срещу 4-ата в женския тенис Агниешка Радванска (Полша). Това ще бъде мач №3 от програмата на корт „Аранча Санчес” в комплекса "Каха Махика" в първи кръг на силния турнир MUTUA MADRID OPEN с награден фонд от над 4 милиона долара.

25-годишната пловдивчанка тренира вчера на червените кортове в комплекса със спаринг партньор под ръковоството на баща си Кирил.

След това сподели специално за Tennis24.bg очакванията си за турнира:

- С кого тренирахте днес, бяхте записана с Лорен Дейвис?
- Организаторите ми уредиха спаринг-партньор. Това е много приятна опция за нас, тъй като понякога след предварителната уговорка с някои състезател, плановете могат да се променят и да останем без партньор, както стана днес при мен.

- Днес времето вече е топло, кортовете в комплекса са изцяло подновени, как ги намирате?
- Кортовете са в много добро състояние. Аз вече четвърта година идвам на турнира и определено имаше проблеми с тях, и другите състезатели не бяха доволни от качеството на кортовете. Особено миналата година със „синия клей” организаторите не пожънаха голям успех. Сега са на много високо ниво.

- Чувствате ли ги подходящи за Вашия стил на игра?
- Да, но не само за моя. Един клей корт трябва да е равен, да не се изкривява, понякога стават на бабунки и е много неприятно, за който и да е стил на игра. Тук този проблем го няма.

- Вие самата в добра кондиция ли сте?
- Да, чувствам се добре, здрава съм, да чукна на дърво... Очаквам с нетърпение моя мач.

- Знаете ли кога ще играете?
-  Мисля, че ще е утре (Неделя, 5 май - Великден – бел.авт.). Не съм на 100% сигурна.

- Доволна ли сте от жребия си? Започвате срещу Агниешка Радванска, как виждате мача?
- Играя срещу доста сериозен съперник, а в последните години се представя много добре. Доколкото си спомням най-високото й класиране е в Топ 3. В добра форма е, играли сме поне 9 пъти с нея. За съжаление имам негативен баланс – само 2 победи в тези срещи. Последният път играхме преди година на трева в Ийстбърн, подгряващият турнир на Уимбълдън. Там се представих доста добре и я победих. Последният ни мач е в моя полза.

- Значи да очакваме и сега Ваша победа ...
- Е, в тениса е много различно. Всеки един мач, всеки един ден са различни, не знаеш какво ще се случи... Определено се чувствам добре и нямам търпение да изляза на корта!

- Супер, желая Ви успех в турнира! Ако ми позволите един личен въпрос, бих искала да попитам дали дългогодишният Ви приятел-футболист Ви придружава на турнира в Мадрид и дали сте заедно?
- Той не е тук, има своя работа в Пловдив. По повод последните писания, които продължават от дълго време да натякват една досадна "новина" в кавички казано. Може би тук е мястото да опровергая това.

Ние сме заедно и в интерес на истината никога не сме се разделяли. Това което се писа, че съм излизала с Фонини не е истина, дори не го познавам. Посланието ми към хората е да не вярват на подобни неверни писания от жълтите вестници.  


Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид


1 ЧАСТ:


2 ЧАСТ:


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини