Българска двойка триумфира на турнира в Свиленград!



09-05-2013 16:40 | Станко Димов

Българките Изабел Николаева (на снимката) и Зиновия Ванева спечелиха титлата на двойки от турнира от календара на Тенис Европа за юноши и девойки до 14 години, който се провежда в Свиленград.

На финала водачките в схемата бяха убедителни срещу поставените под №4 Казацу и Маре от Румъния и ги победиха с 6:2, 6:3. И двете състезателки се класираха на полуфинал и на единично.

Втората поставена Николаева се справи с  №6 Селма Кадар от Румъния с 6:1, 6:3. На полуфинала левичарката от ТК "Банкя" ще играе срещу друга българка - осмата в схемата Гергана Топалова, която победи №4 Мария Галий от Русия с абсолютно същия резултат 6:1, 673.

Ванева е трета поставена и днес преодоля румънката Рамона Киву с 6:3, 6:2. За влизане на финала тенисистката от "Стоянстрой" ще трябва да победи и водачката в схемата Елена Рибкина от Русия.

При юношите Калоян Димитров е на полуфинал. Вторият в схемата пловдивчанин беше категоричен срещу поставения под №8 Андрей Холбан от Румъния - 6:3, 6:1. Следващият съперник на Димитров е №7 Берке Коскун от Турция, който отстрани Данко Йорданов с 6:3, 6:0.

При двойките Калоян Димитров и Златан Палазов са вече на финал. Водачите в схемата се наложиха днес над Фоменков (Русия) и Гатев (Швейцария) след 0:6, 6:2, 10-8. В спора за титлата българите излизат срещу Коскун и Фоя (Румъния).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини