Надал безпроблемно достигна четвъртфинал



09-05-2013 19:00 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира с лекота за четвъртфинал на домашния „Мастърс 1000” турнир в Мадрид. Местният любимец се наложи с 6:2, 6:3 над Михаил Южни след едва 74 минути игра на централния корт „Маноло Сантана”.

Надал изигра фантастичен първи сет, в който загуби едва 3 точки при свой сервис. С два пробива на своя страна испанецът си гарантира първата част след едва 31 минути игра.

Двукратният шампион в Мадрид започна силно и вторият сет, като успя да поведе с 3:1 гейма, Южни обаче изравни за 3:3, с което успя за момент да върне интригата в мача. Този момент обаче бе твърде кратък, защото следващите 3 гейма отидоха на сметката на Надал, който си подпечата мястото в следващата фаза.

В спор за място на полуфинал Рафа Надал ще се изправи срещу победителя от двубоя Томи Хаас (Германия) – Давид Ферер (Испания), които играят по-късно днес.

Място сред най-добрите 8 в Мадрид си осигури и Томаш Бердих. Чехът, който е финалист в турнира от миналата година, се наложи трудно със 7:6 (5), 7:5 над друг снажен играч – Кевин Андерсън. Роденият в Южна Африка тенисист имаше отлична възможност да вземе поне сет, тъй като в първата част на два пъти сервираше за сета.

В крайна сметка обаче се стигна до тайбрек, в който Бердих се наложи със 7:5 точки. През втората част чехът успя да осъществи пробив в решителния момент и си осигури оставането в турнира.  В спор за място на полуфинал Бердих ще срещне Анди Мъри или Жил Симон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини