Вавринка пред Tennis24.bg: Ядосах се на публиката и на себе си



10-05-2013 00:15 | Станко Димов

28-годишният Станислас Вавринка изглеждаше свеж 40 минути след победата над Григор Димитров, въпреки, че сподели, че има натрупана умора при него след спечелването на турнира в Ещорил.

Журналистите бяха единни в мненията се, че натурализираният швейцарец е измъкнал мача от Григор най-вече с психиката си.

„Да, за мен наистина бе психологически момент, защото започнах срещата доста уморен (от предишната). В такова състояние е трудно да се фокусираш върху всяка точка. Не е проста работа. Днес наистина се концентрирах върху себе си, не върху опонента ми. И се опитах да променя играта си. В началото той диктуваше геймовете и всичко му спореше, затова пробвах да го натискам да играе по-силно и да води играта”.
 
Естствено, Станислас бе попитан от какво толкова се оплакваше на съдията на стола във втория сет, когато нервен и зачервен спореше с него.

„От публиката. По време на точките шумяха. Но всъщност от себе си. За да взема нещо, трябва да се ядосам на някого и не исках да чупя ракети, затова избрах рефера”.

Вавринка каза още, че е имал болки във врата и затова поискал медицинска помощ във втория сет.

„Потях се и все още бях студен. Преди последните 2 гейма ми истина врата, затова поисках физиотерапевт. Поисках някакво хапче, не исках да вземам 3-минутното време за медицинска помощ, знаех, че няма да променят нещата така бързо”.

Вавринка призна, че още не са тренирали с Григор Димитров, въпреки, че и двамата вече са с един треньор - Магнус Норман.

„Нямахме време. Току що говорих с Магнус, това е първата ми седмица на турнир с него и още нямахме време за тренировки заедно. Дойдох късно от Откритото на Португалия, но със сигурност ще практикуваме до края на годината”.
  
Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини