Уилямс и Шарапова достигнаха полуфинал в Мадрид



10-05-2013 16:23 | Станко Димов

Водачките в основната схема Серина Уилямс и Мария Шарапова са първите достигнали до полуфинал на турнира в Мадрид. Двете излязоха последователно на централния корт „Маноло Сантана”, но имаха коренно различен път към успеха.

Първа в игра се появи Серина Уилямс. Опитната американка, която е шампион в Мадрид от миналата година, имаше на пръв поглед сравнително преодолим съперник – участващата с „уайлд кард” Анабел Медина Гаригес.  Серина взе първия сет с 6:3, но след допусна местната любимка да обърне развоя на двубоя в своя полза.

Испанката взе втория сет с гръмкото 6:0, а в заключителния трети имаше аванс от 4:2. И точно, когато се виждаше победителка, Медина Гаригес разбра защо Уилямс е считана за една от най-добрите за всички времена.

Американката се стегна в най-важния момент и в последните няколко гейма диктуваше играта, за да се поздрави с успеха – 6:3, 0:6, 7:5. Любопитното е, че това е първи случай от 2008-а година насам, в който Уилямс губи сет с 6:0.

Съперничка на Уилямс на полуфиналите в Мадрид ще бъде победителката от двубоя Екатерина Макарова (Русия) – Сара Ерани (Италия).

Далеч по-лесен път до „файнъл фор” имаше Мария Шарапова. Рускинята се справи с 6:2, 6:4 с Кайа Канепи и по този начин достига до полуфинал без загубен сет. Ангелик Кербер или Ана Иванович ще се изправят на пътя на Шарапова към последния двубой в турнира.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини