Маша и Серина ще спорят за титлата в Мадрид и №1 в света



11-05-2013 14:27 | Николай Драганов

Мария Шарапова се класира за финал в тазгодишното издание на силния турнир в Мадрид, след като се наложи с 2:0 (6:4, 6:3) сета над Ана Иванович. Това беше победа №500 за рускинята в професионалния тур. По-рано днес Серина Уилямс пък надигра също с 2:0 сета Сара Ерани и ще се опита да защити както титлата си от миналата година, така и първата позиция в ранглистата.

Уилямс и Шарапова са съответно №1 и №2 в света в момента, а залогът утре е огромен, тъй като при загуба на американката, тя ще бъде свалена от върха на женския тенис.

За да се случи това обаче, Маша ще трябва да запише eдва трета победа над Серина в своята кариера. До този момент те са се срещали 14 пъти, като американката води с 12:2 успеха, а 11 от тези победи са поредни. За последно Шарапова стигна до успех през далечната 2004 година.

Двубоят на двете красавици - Мария Шарапова и Ана Иванович, не предизвика голям интерес. Може би, защото се игра в обедно испанско време - 13:30 - 15:00 часа.

Маша проби първа в днешния мач, като това се случи в петия гейм на първия сет за 3:2. Веднага след това обаче, пробивът бе върнат. Вместо да се остави на разочарованието, Шарапова осъществи още един такъв, при това на 0 в следващия гейм, а до края на допусна ново колебание и поведе след 6:4.

Вторият сет започна с пробив в полза на Иванович и преднина от 2:0, но отново още в следващия гейм, Маша върна пробива, а малко след това изравни. Сръбкинята взе подаването си за 3:2, но това се оказа последният и гейм в мача. След дълъг и оспорван гейм, световната №2 направи нов пробив, който отчая нейната съперничка, която при 3:5 загуби подаването си още веднъж за крайното 3:6.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА ШАРАПОВА И ИВАНОВИЧ

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини