Рафаел Надал на 7-и пореден финал



11-05-2013 18:03 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Бившият №1 в света се наложи с 6:0, 6:4 над сънародника си Пабло Андухар, който участва в надпреварата с „уайлд кард”. Двубоят между двамата се проведе на централния корт на комплекса „Каха Магика” и продължи час и четвърт.

"За мен е сбъдната мечта да мога да играя на финал на този турнир, у дома", каза Надал след последната точка в двубоя. 

Както показва и резултатът, първият сет премина изцяло под диктовката на Рафаел Надал. Матадора загуби едва 3 точки при свой сервис, а в същото време успя да направи 3 пробива, с което си гарантира успех – 6:0.

През втората част двубоят бе значително по-равностоен, като публиката в Мадрид застана изцяло зад 113-ия в ранглистата Пабло Андухар, предаде коренспондентът на Tenni24.bg в испанската столица Златка Замова.

"Хайде Пабло, че платихме скъпо", викаха шеговито феновете. Цените на билетите за днешния двубой варираха между 85-120 евро.

Въпреки подкрепата от трибуните и далеч по-мотивираната игра, Андухар допусна пробив в 9-ия гейм и позволи на Надал да сервира за мача при 5:4. Рафа не почака за втора покана и с уверен и бърз гейм подпечата класирането си за финал.

След двубоя Надал се разписа на знаме, рекламиращо кандидатурата на Мадрид за домакин на Олимпийските игри през 2020-а година.

Съперник на Краля на клея в неделя ще бъде спечелилият втория полуфинал между Станислас Вавринка и Томаш Бердих.

Любопитен факт е, че след завръщането на корта през февруари, Рафаел Надал взе участие в 7 турнира и има 7 финала (4:2). В неделя Надал ще има шанс да спечели едва трети успех от турнира в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини