Кошмарът няма край - Серина пак би Маша



12-05-2013 15:30 | Николай Драганов

Серина Уилямс постигна своята 12-та поредна победа над Мария Шарапова и триумфира с титлата от силния турнир в Мадрид след 6:1, 6:4 в отделните части. Освен защитата на трофея от миналата година, американката запази и първото си място в ранглистата, което бе застрашено при успех за Шарапова.

Рускинята обаче не успя да се събуди от кошмара и вече над 8 години няма победа над Уилямс. За Серина това бе това бе титла №50 в кариерата и четвърта от началото на годината. Тя е едва шестата жена в историята с поне 50 титли, като пред нея са Моника Селеш, Мартина Навратилова, Щефи Граф, Крис Евърт и Линдзи Дейвънпорт.

Американката вече води с 13:2 в преките двубои, а единствените два успеха на Маша са през далечната 2004-та година на "Уимбълдън" и в заключителния турнир на WTA. Една от тези 12 поредни победи дойде през миналата година именно в Мадрид, когато Серина записа победа на четвъртфинал. Титлата в Мадрид пък е първа за Уилямс на червен клей от "Ролан Гарос" през далечната 2002-ра година.

Двете водачки в световната ранглиста нямат никакво време за почивка и се насочват право към Рим, където през новата седмица стартира поредния турнир от категория Premier. Теоритично там също са възможни промени на върха, но за целта Серина ще трябва да отпадне значително рано, а Шарапова да спечели титлата. Рускинята е шампион от миналата година, докато Уилямс отпадна на полуфинал през 2012-та.

Уилямс стартира вихрено в днешния финал в Мадрид и още в първия гейм се добра до преднина от 15:40, като от втория опит пробивът бе осъществен. Американката бързо затвърди, а минути по-късно отново стигна до две точки за пробив и този път бе точна още при първия опит. Той също бе спокойно затвърден за 4:0, преди най-после Шарапова с доста усилия и в маратонски гейм да се разпише в мача.

Серина за пореден път нямаше проблеми от начален удар и поведе с 5:1, а в края на сета сценарият се повтори за трети път - 15:40 в подаването на Маша, успех от втория опит и 1:0 сета след 6:1 в първата част. Мария потегли във втория сет твърдо решена на битка и усилията и бяха възнаградени - пробив и затвърждаване за първа преднина от 2:0 гейма.

Серина се разписа с гейм на 15, но Маша взе бързо подаване на 0 и отново поведе с два гейма. Последва оспорван пети гейм, в който американката изпита известни затруднения, но все пак намали, а само няколко секунди по-късно Маша изигра много слаб сервис гейм, който загуби на 0 и резултата стана 3:3. Последваха по два оспорвани гейма, в които и двете момичета спасиха по точка за пробив за резултата 4:4.

Серина взе бързо подаване на 0, а кошмарът за Мария Шарапова бе оформен в оказалият се последен десети гейм на втория сет, който за втори път в мача бе загубен на 0, този път с цената на мача и 13 загуба от Уилямс в сметката на Маша.

След срещата Серина се отдаде на танци, а освен това си направи снимка с всички доброволци и децата, които подаваха топките по време на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини