Янкович срещу Цветана Пиронкова (гейм по гейм)



13-05-2013 16:48 | Златка Замова

Йелена Янкович се наложи с 6:3, 6:0 над Цветана Пиронкова на старта на турнира в Рим. Ето как се разви двубоят гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ:(сервис за Пиронкова)

0:1 Цветана Пиронкова загуби първото си подаване в двубоя.
След равностоен гейм Янкович стигна до 2 точки за пробив. Първата бе спасена, но при втория случай ударът на Пиронкова излезе в аут и пробивът стана факт.

0:2 Пробивът е затвърден.
Янкович започна силно в гейма и поведе с 40:0. Следващите 2 точки обаче бяха за Цвети, която намали до 40:30. След много дълго разиграване, повече от 25 удара, Пиронкова прати топката в аут и позволи на сръбкинята да вземе подаването си.

1:2 Пиронкова печели първия си гейм в двубоя.
Това се случи с любезното съдействие на Янкович, която допусна няколко елементарни грешки. Най-фрапантната бе смач в мрежата. Въпреки преднината сръбкинята изглежда нервна, докато лицето на Цвети не издава никакви емоции.

2:2 ПРОБИВЪТ Е ВЪРНАТ!
Пиронкова поведе с 40:15 след няколко отлични точки на сметката си. Янкович спаси първия брейк-бол с добро излизане на мрежата, но при втория допусна двойна грешка и позволи на Цвети да върне пробива.

3:2 Пиронкова взима трети пореден гейм и за първи път в двубоя излиза напред в резултата.
И в този гейм обаче не липсваха драматични моменти. Първоначално Цвети поведе с 40:0 и по всичко личеше, че ще затвори лесно, Да, ама не. Бившата №1 в света Янкович взе следващите 2 точки и намали на 40:30, след което обаче Пиронкова успя да се наложи и да поведе.

3:3
Янкович спира серията на Пиронкова, а нашето момиче определено има за какво да съжалява. Българката водеше с 40:30, но при брейк-бола допусна грешка в близост до мрежата. При малко повече концентрация Цвети спокойно можеше да води с 4:2.

3:4 Още един пробив за Янкович.
Може би най-бързият гейм в мача, който отиде на сметката на сръбкинята на 0.

3:5
За жалост Янкович затвърждава с лекота пробива и вече е само на гейм от успех в първия сет. В последните два гейма Пиронкова е взела точно 1 точки.

3:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЯНКОВИЧ. СРЪБКИНЯТА ИЗОСТАВАШЕ С 2:3, НО УСПЯ ДА ОБЪРНЕ ДО 6:3 ГЕЙМА.
Първата част продължи 39 минути и премина на приливи и отливи за двете. Янкович започна със серия от 2 поредни гейма, Цвети отговори с такава от 3 поредни гейма, за да дойде нова серия на сръбкинята, този път от 4 поредни, която й осигури и първия сет.

ВТОРИ СЕТ (сервис на Янкович):

1:0
Четири точки за пробив за Пиронкова след 3 двойни грешки на Янкович. И това обаче не се оказа достатъчно, за да успее Цвети да пробие подаването на сръбкинята. Бившата №1 печели пети пореден гейм на сметката си и открива резултата във втората част. Най-дългият гейм в мача, около 10 минути.

2:0 Пробивът е затвърден и Янкович повежда с 2:0 гейма.
Бърз гейм за сръбкинята, която прави решителна крачка към място във втори кръг.

3:0
Отново много продължителен сервис-гейм за Янкович, отново 3 точки за пробив пред Пиронкова и отново гейм за сръбкинята! Янкович вече е в серия от 7 поредни гейма на сметката си.

4:0
Пиронкова имаше преднина 40:15, но въпреки това успя да загуби гейма, след като допусна 4 последователни грешки. Изходът на двубоя изглежда ясен.

5:0
Янкович печели експресно гейма си на 15. Победата за сръбкинята е близо, може би още в следващия гейм.

6:0 Още един гейм на 0 и Йелена Янкович се класира за втори кръг в Рим, където ще се изправи срещу Каролина Вожняцки или Бояна Йовановски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини