Пиронкова с летящ старт в Барселона



11-04-2010 15:48 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 220 хиляди долара.

 

22-годишната Пиронкова разби с 6:0, 6:3 полякинята Марта Домаховска на старта на предварителната схема, предаде БТА. 103-ата в световната ранглиста пловдивчанка стартира устремно и само след 22 минути игра взе първия сет без да даде дори гейм на съперничката си.

 

Пиронкова доминираше и не допусна една възможност за пробив, въпреки че вкара малко над 40 процента от първия си сервис. 24-годишната Домаховска, 131-а в света, прекъсна серията на българката от седем поредни гейма, за да изравни на 1:1 в началото на втората част, а малко по-късно реализира и първия си пробив, след което поведе и с 3:1.

 

Пиронкова преодоля моментния спад в играта си и след пет поредни гейма затвори мача след 65 минути на корта и записа пета поредна победа в шест срещи срещу Домаховска. С успеха българката заработи 6 точки за класацията на УТА и 460 долара.

 

По-късно днес Пиронкова ще изиграе и мача си от втория кръг на квалификациите срещу поставената под номер 5 Каролина Шпрем от Хърватия. 25-годишната Шпрем е 91-а в света. Тя е висока 174 см и тежи 61 кг.

 

Хърватката е заработила малко над 1,1 милион долара от наградни фондове, но няма спечелена титла от турнира на УТА в кариерата си досега. Пиронкова има три победи в пет двубоя срещу Шпрем.

 

За последно двете играха през миналия месец в квалификациите на турнира в Маями и българката спечели със 7:6(3), 6:1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини