Джуди Мъри: Уимбълдън е приоритет за Анди



17-05-2013 10:24 | Николай Драганов

Анди Мъри ще постави приоритет върху възстановяването си навреме за Уимбълдън за сметка на "Ролан Гарос", обяви майката на световния №2 Джуди. 26-годишният британец се отказа по време на двубоя си от втори кръг на "Мастърс 1000" в Рим заради контузия в гърба, което постави под сериозна въпросителна участието му на Откритото първенство на Франция.

 

Днес Анди ще се подложи на скенер, за да установи максимално добре в какво състояние се намира, но по собствените му думи "ще е изненада, ако участва в Париж". Стартът на втория за годината турнир от Големия шлем е на 26-ти май.

 

"Със сигурност голямата цел е да бъде в най-добро състояние за Уимбълдън", коментира преди BBC Джуди. Великобритания чака своя шампион от най-престижния турнир в света на тениса от далечната 1936-та година, когато за последно Фред Пери успя да остави трофея на Острова.

 

Колкото до контузията, Джуди коментира: "Свързано е с гърба, но скенерът ще покаже каква точно е травмата и какво трябва да се направи. Такива неща се случват, когато сменяш настилките. Всяка настилка носи своите предизвикателства и проблеми. Тази история с гърба ни тормози от седмица или две", призна Джуди.

 

"Не е никак лесно на клей. Има много повече завъртания и обръщания. Анди трябва да внимава и аз съм сигурна, че Уимбълдън ще бъде неговият приоритет", настоя още веднъж майка му. През миналата година по време на сезона на червени кортове, Анди също имаше болки в гърба, но изглежда този сезон те са по-сериозни.

 

"Няма наслада, когато играеш с болка. До турнира в Мадрид беше ОК, но от дълго време не е перфектно. Винаги влизаш в даден мач с някакви проблеми, но колкото дълго време те боли, това е много неприятно", коментира в сряда самият Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини