Кутровски пред Tennis24.bg: Целта ми е Топ 100, но...



17-05-2013 11:00 | Станко Димов

Димитър Кутровски отново е на корта. В началото на миналата година българинът бе спипан с употреба на забранено вещество (метилхексанамин), заради което бе със спрени права за срок от 15 месеца. От няколко дни Кутровски е в София, където тренира на кортовете на БНТЦ „Карлсберг”. През лятото екснационалът ще бъде вземе участие на няколко „Фючърс” турнира в страната, първият от който ще бъде „Карлсберг Къп” във Варна.

В петък Кутровски тренира първо с Тодор Енев, а след това и с Ивайло Трайков. Между двата спаринга младият българин отговори на въпроси на репортери, сред които и човек на Tennis24.bg.

„В началото на наказанието имаше момент, в който сериозно мислех за отказване. В крайна сметка обаче си казах: „Виж, не можеш да си завърших кариерата по такъв начин!”. Мисля, че все още има много тенис в мен и мога да се представя по-добре на корта, в сравнение с преди. Точно това ми беше мотивацията да продължавам, въпреки, че доста дълго време бях извън игра.

В началото имаше няколко момента, в които беше тежко. Мотивацията не бе лице. Трудно е да отидеш във фитнеса и да тренираш пълноценно знаейки, че в следващите 7-8 месеца няма да излез”, коментира Кутровски.

„През 90% от времето си стоях в Остън и тренирах с момчетата от Университета. През последните 2-3 месеца наблягах предимно на физическата подготовка. Мисля, че свърших добра работа, защото дори и играта да не ми върви, поне физически ще могат да остана на корта няколко часа и да издържа на натоварването”.

Запитан дали се познава лично с Анди Родик и какво е влиянието на бившия №1 в света върху него и намаляването на наказанието му, Кутровски отговори така: 

 „Анди Родик живее в Остин и даже преди няколко седмици тренирахме заедно. Въпреки, че той вече не играе професионално, продължава да поддържа форма. Той ми помогна много. Самият факт, че се застъпи за мен ми даде увереност, че има хора, които вярват в мен. Родик ми помогна да се справя по-лесно с наказанието.

Наказанието ми дойде като урок. Малко по-скъп урок от останалите, но определено вече съм много добре запознат с всичко и ще внимавам доста повече от преди (какво пие). Една от целите ми е да се завърна в националния отбор. Мисля, че ако играя добре, ранглистата и повиквателната ще дойдат сами”.

Запитан за нивото на българския тенис, Кутровски отговори така:

„Ясно е, че Григор Димитров може да играе. През последните седмици победи няколко добри играча, а освен това продължава да се развива. Очаквам той да влезе в десетката възможно най-скоро. Другите момчета също играят много добре. Следях двубоите с Естония (за Купа „Дейвис”) и явно са играли силно. Разбрах, че наскоро Мико Кузманов спечели турнир. Изобщо следя всички български тенисисти. Моята лична цел е Топ 100. Не мога да знам кога ще стане, но към това се стремя”.

СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА КУТРОВСКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини