Надал официално №1 от началото на годината!



17-05-2013 20:48

Рафаел Надал очаквано достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Рим. Това стана след успех с 6:4, 4:6, 6:2 над своя сънародник Давид Ферер за над два часа и половина игра. По този начин Надал реализира своята 19-а победа от 23 мача срещу Ферер.

Нещо повече – благодарение на победата и достигането до полуфинал Надал ще оглави годишната ранглиста в понеделник. Испанецът вече е спечелил повече точки от всеки друг през 2013-а година, въпреки, че пропусна двубоите през януари, в това число и първия за сезона турнир от Големия шлем.

Рафаел Надал успя да вземе първия сет, в който реализира единствената си точка за пробив. От своя страна Давид Ферер пропиля с лека ръка цели 6 бреейк-пойнта и в крайна сметка плати скъпа цена – 4:6.

На старта на втората част Рафа пропиля 2 поредни точки за пробив, а това сякаш подейства мотивиращо за Ферер, който само след десетина минута игра поведе с внушителното 4:0 гейма!

Въпреки сериозния пасив Рафа Надал не се предаде и успя да върне и двата пробива – 4:5. Когато сервираше за 5:5 обаче Ферер отново проби, при това демонстрирайки уникална игра в защита – 6:4 и по сет за двамата.

За жалост след равностойната и напрегната игра в първите две части, в третия сет Надал тотално надигра съперника си и след два пробива затвори лесно с 6:2.

Така в следващата фаза Надал ще се изправи срещу Томаш Бердих. Испанецът води с 13:3 в преките им сблъсъци, а последният успех на чеха датира от 2006-а.

Любопитното е, че след завръщането си на корта Рафа има записани 7 поредни финала в АТР (5 титли и 2 загубени финала). Ако се справи с Бердих в събота, испанецът ще се класира за 8-и пореден финал!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини