Отчайващо безгрешната Серина взе 51-ва титла (ВИДЕО)



19-05-2013 16:14 | Николай Драганов

Серина Уилямс за пореден път през този сезон показа, че е безспорната №1 в женския тенис, надигравайки категорично на финала на турнира в Рим с 6:1, 6:3 Виктория Азаренка в двубой, продължил 1 час и 34 минути.

 

Американката се намира в серия от 24 поредни победи, като за последно бе допуснала поражение именно от Азаренка на финала в Доха. От онзи мач насам така и не се намира кой да спре Серина, която успя да спечели титлите в Маями, Чарлстън, Мадрид, а сега и тази от Вечния град.

 

Само на клей Уилямс е в серия от 16 поредни победи, а още по-отчайващ за нейните съпернички е фактът, че за последните две календарни години тя има 33 мача на тази настилка и 32 победи. Единствената и загуба дойде изненадващо още на старта на "Ролан Гарос" 2012 от Виржини Разано.

 

Титлата в Рим е под №51 в кариерата на Серина, втора от тази надпревара след триумфа през далечната 2002-ра година и общо пета за 2013-та година. За пет мача довели до титлата във Вечния град, Уилямс не изгуби нито сет и даде само 15 гейма на своите съперници, като в три от мачовете спечели по един от сетовете на 0.

 

Макар и като последната състезателка, успявала да стигне до успех срещу световната №1, Виктория Азаренка трудно може да бъде доволна от представянето си в преките двубои със Серина. От 14 изиграни мача Уилямс вече 12 победи и само две загуби - вече споменатото поражение в Доха и една загуба на финала в Маями през 2009-та година.

 

Показателна за случилото се на корта е и статистиката, която отчете 41 уинъра за Серина срещу само 12 за Азаренка, 9 на 0 директни точки от сервис и 19 срещу 20 непредизвикани грешки.

 

Надмощието на Серина бе очевидно още от началото на двубоя, а макар Вика да опитваше всичко по силите си, световната №1 просто не позволяваше да бъде пречупена. Уилямс стигна до пробив още в първия гейм, а във втория спаси две точки за пробив. Втори пробив бе осъществен за 3:0 в третия сет, преди все пак Вика да се разпише в мача, възползвайки се от изгубения първи сервис на Серина.

Този един гейм обаче се оказа и единственият за нея в първия сет - нов пробив, при това на 0, затвърден с гейм на 15 доведе до 5:1, а в в седмия гейм Серина изпусна два сетбола, но от третия отново проби и поведе в резултата.

 

Американката продължи да притиска съперничката си и във втората част и след бърз сервис на 0 в своя полза стигна до точка за пробив, отразена от Азаренка във втория гейм. При 2:1 Вика отново имаше сериозни трудности да вземе подаването си, този път измъквайки се от пасив от 15:40. Логичното обаче се случи в шестия гейм - Серина отново натисна максимално, добра се до две точки за пробив и при втората възможност поведе с 4:2. 

 

Вика показа, че е боец и успя да се пребори за връщане на пробива и 3:4 в труден момент, но още в следващия гейм Серина показа защо е №1 в света и след стабилна защита и психическа издръжливост отново проби. С гейм на нула и уинър по правата Серина спечели и втория сет, а с това и трофея в Рим.

ТРИУМФЪТ НА СЕРИНА В СНИМКИ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини