МакЕнроу: Не виждам кой ще спре Рафа и Серина в Париж



21-05-2013 00:00

Носителят на 7 титли от Големия шлем Джон МакЕнроу не изненада със своята прогноза относно основните фаворити за спечелването на "Ролан Гарос" при мъжете и жените. Според легендарния американец ще бъде голяма изненада, ако това не са Рафаел Надал и Серина Уилямс.

Уилямс ще започне втория за годината турнир от Шлема в серия от 23 поредни победи, докато Рафа претърпя поражение от Джокович в Монте Карло, но след това спечели титлите в Барселона, Мадрид и Рим и вече в 15 поредни мача не познава вкуса на поражението.

"И преди се е случвало", отвърна МакЕнроу относно подобни победни серии преди турнир от Големия шлем. "Аз също съм го правил, но в такива моменти трябва да победиш най-вече себе си.

"На нивото, на което Серина играе в момента, не мисля че има кой да я спре. Но колкото и да е добър някой, винаги може да има слаб ден", допусна МакЕнроу. Подобно твърдение бе защитено и от самата Серина, която в неделя каза, че "най-големият и съперник е човекът в огледалото".

Колкото до Надал, американецът коментира: "Освен ако не се случи нещо невиждано, много трудно можем да намерим аргумент, за да допуснем друг освен Новак да го победи.

"Подобно е на ситуацията със Серина. Може би ще има лек психологически спад, защото Рафа е печелил турнира толкова пъти и знае, че ще дойде денят, който може би няма да е неговият."

"Впечатлен съм от начина, по който се завърна след контузията. Сякаш никога не е отсъствал, което е невероятно. Когато спря да играе, никой не предполагаше колко е сериозно. В онзи мач на Уимбълдън никой не усети, че коляното му е толкова зле, че няма да играе седем месеца," обобщи МакЕнроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини