5 от топ 10 ще се борят за титлата в Монте Карло



5 от топ 10 ще се борят за титлата в Монте Карло
Свързани турнири
12-04-2010 05:12 | Николай Драгиев

Започва сезонът на клей. Може би най-вълнуващата част от годината, поне за зрителите. Началото е обещаващо и е отредено на Монте Карло. Не така обаче мисли част от световния елит при мъжете. Едва 5 от първите 10 играчи ще играят в Монако.

Федерер въобще не включи турнира в графика си, Сьодерлинг си даде почивка, Родик разпуска след битките в Маями и Индиън Уелс, Дел Потро и Давиденко пък са контузени. Анди Мъри ненадейно реши да спасява сезона и веднага получи "уайлд кард" от организаторите.

Все пак интрига няма да липсва в Княжеството. Рафаел Надал ще търси шеста поредна титла тук, като засега има 27 поредни победи. Той обаче не е печелил трофей почти 1 година и отчаяно се нуждае от него. Общо от първите 25 в света, 14 ще присъстват на състезанието.

В Монте Карло другите претенденти изглеждат ясни - Фернандо Вердаско, Марин Чилич, Томаш Бердих, Давид Налбандян, а защо не и Жо-Вилфред Цонга.

"Този турнир е наистина специален за мен. Спомените ми от предишните години са прекрасни. Подготвих се наистина добре и очаквам наистина да бъда на ниво. Освен всичко на турнирите в САЩ показах добри игри, което ме обнадеждава," коментира шампионът Надал.

 

ПРОГРАМАТА НА ТУРНИРА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини