Димитър Кутровски с нов "геврек" във Варна



23-05-2013 14:08 | Станко Димов

Най-малко трима български тенисисти ще играят на четвъртфиналите на международния турнир на ITF за мъже Carlsberg Cup, който се провежда във Варна на кортовете на ТК „Черно море-Елит” и е с награден фонд 10 000 долара. Това са Димитър Кузманов, Димитър Кутровски и Серафим Грозев. Към тях могат да се присъединят и националите Тихомир Грозданов и Валентин Димов, които играят по-късно днес.

Четвъртият поставен Кузманов се справи с британеца Матю Шорт с 6:0, 7:5. В следващия кръг 19-годишният пловдивчанин очаква победителя от двубоя на №8 Грозданов със Саша Стоисавлевич от Сърбия. Така състезателят за Купа „Дейвис” вече си осигури 2 точки за световната ранглиста. Миналата седмица Димитър стигна до полуфинал на първия фючърс Carlsberg Cup в Пловдив.

Завърналият се след 15-месечно наказание Димитър Кутровски продължава с впечатляващите си резултати. Софиянецът разгроми седмия в схемата Франсоа-Артюр Вибер от Франция с 6:0, 6:3. Така Кутровски се класира на четвъртфинал със само 3 загубени гейма. Следващият опонент на българина е отново французин – квалификанта Лоран Локоли, който отстрани Рикардо Маига от Швейцария със 7:5, 6:3.

Преодолелият пресявките Грозев победи испанеца Марио Вилея-Мартинес с 6:2, 7:5. И на четвъртфиналите той ще се изправи срещу тенисист от Испания. Това е водачът в схемата Карлос Гомес-Ерера, надиграл днес Нико Матич от Германия с 2:6, 6:2, 6:3.

Димов излиза срещу №6 Кристиян Месарош от Хърватия.

По-късно трябва да се изиграят и полуфиналите на двойки, в които също има българско участие. Финалистите от миналата седмица в Пловдив Динко Халачев и Петър Трендафилов срещат Степан Хотулев (Русия)/Нико Матич. В другата среща Александър Лазов и Ласло Урутия-Фуентес (Чили) играят с водачите в схемата Марко Джокович (Сърбия)/Матю Шорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини