Хенман: Мъри правилно отказа да участва на „Ролан Гарос”



23-05-2013 17:10 | Станко Димов

Тим Хенман изрази увереността си, че Анди Мъри ще бъде на 100% възстановен за домашния турнир от Големия шлем – Уимбълдън. Бившият британски тенисист сподели, че според него Мъри е взел правилното решение, отказвайки да играе на „Ролан Гарос”. Както е известно шотландецът стигна до решението, след като стара травма в гърба се обади преди дни на турнира в Рим.

„Със сигурност Анди не е взел решението лесно, тъй като няма тенисист в света, който да не иска да участва на турнир от Големия шлем. „Ролан Гарос” обаче е трудно препятствие за Мъри, докато той е на 100% здрав. Представете си ако отиде в Париж на 60% или 70%”, сподели Хенман в интервю за „Дейли мейл”.

„За Мъри е много по-добре да бъде сигурен, че е напълно възстановен и готов за турнирите на трева. Вярвам, че той ще участва на Уимбълдън. Ако той е на 100% готов, то тогава ще има големи шансове на Уимбълдън.

Той вече има титла от Шлема, игра финал миналата година (Уимбълдън), а освен това взе златен медал, като на финала успя да го победи (Федерер). Мъри е по-добър в сравнение с миналата година”, сподели Хенман, който е полуфиналист от Уимбълдън.

Както е известно, освен Анди Мъри, участие от „Ролан Гарос” поради контузия отказа и Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини