Димитър Кутровски се завърна с финал на Carlsberg Cup



25-05-2013 13:33 | Станко Димов

Димитър Кутровски се завърна в професионалния тенис след 15-месечно наказание и стигна до финала на международния турнир от календара на ITF – Carlsberg Cup, който се провежда във Варна на кортовете на ТК „Черно море-Елит” и е с награден фонд от 10 000 долара.

Бившата втора ракета на България се разправи скоростно със сърбина Саша Стоисавлевич - 6:4, 6:0 и ще излезе в мача за титлата след само един загубен сет по пътя (при 6:1, 4:6, 6:3 над французина Лоран Локоли на четвъртфинал).

Съперник на Кутровски ще е шестият в схемата Кристиян Месарош (Хърватия), който се класира за финала без игра, тъй като първият поставен Карлос Гомес-Ерера (Испания) се отказа заради заболяване.

Срещу Стоисавлевич нашето момче потегли тежко и допусна пробив за 1:3 гейма в първия сет. Но нататък даде само още един гейм на сърбина в целия мач. Кутровски направи обрат в откриващия сет до 6:4, а после безпощадно затвори и втория с 6:0 и е на пети финал при професионалистите.

С достигането до финал Димитър, който участва във Варна с „уайлд кард”, си осигури 10 точки за световната ранглиста, където ще се завърне на 10 юни.

За момента активът на българина му отрежда място около №950, но това може да се промени в зависимост от представянето му на утрешния финал и на турнира в София през следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини