„Експресът” потегли плавно, Симон с първи „ремонт” (видео)



26-05-2013 17:17 | Станко Димов

Шампионът от 2009-а година Роджър Федерер записа очаквано безавариен старт на Откритото първенство на Франция. В двубой от първи кръг ФедЕкспрес се наложи с 6:2, 6:2, 6:3 над квалификанта от Испания Пабло Сарено-Буста.

Федерер нямаше никакви проблеми през целия двубой, като се застоя на корта малко повече от час. Във втори кръг бившият №1, поне на хартия, ще има още един лек съперник – победителя от двубоя Сомдев Деварман (Индия) – Даниел Муньос-Де Ла Нава (Испания).

Далеч по-труден старт в турнира записа една от местните надежди – Жил Симон. 15-ият в схемата се наложи с 3:2 сета над бившия №1 в света Лейтън Хюит след близо часа игра на „Сюзан Ленглен”. В отделните части 3:6, 1:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Истинска драма предложи двубоят в петия сет, в който Симон водеше с 5:0 гейма, но допусна Хюит да изравни за 5:5. След това обаче французинът взе два поредни гейма на 0 и си подпечата оставането в турнира. Любопитен факт е, че това беше първи обрат от 0:2 до 3:2 в кариерата на Жил Симон.

Във втори кръг Пилето както е известен Симон, ще срещне победителя от двубоя Адриан Манарино (Франция) – Пабло Куевас (Уругвай).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини