Винъс: Не съм човек, който се предава лесно



27-05-2013 13:46 | Станко Димов

Бившата №1 Винъс Уилямс отхвърли варианта за отказване от тениса, въпреки тежкото поражение в първи кръг на „Ролан Гарос” от Урсула Радванска снощи. След над три часа битка американката напусна рано втория за годината турнир от Големия шлем. По-голямата от сестрите Уилямс си пожела за Уимбълдън да се завърне сервисът, което ще се случи с повече практика и мачове.

„Подготовката ми не бе никак добра, определено се мъчех, но много исках да дойда тук и да играя тенис. Движението ми по корта бе на ниво, но просто не бях играла мачове, не бях сервирала изобщо и бе много трудно да вляза в ритъм в първия мач”, подчерта Винъс.

„Просто нямах време да се подготвя максимално за този турнир, но се надявам в Лондон сервисът ми да се завърне. Ще се опитам да си го върна в оставащите седмици до началото на Уимбълдън”, обеща тя.

„Разочароващо е да загубиш, никой не иска това. Но аз съм силна и съм боец. Това, през което съм преминала, не е лесно. Не играя само за себе си, играя за много хора, които нямат тази възможност. Така че за мен бе позитивно, че успях да играя тенис над три часа. Търся начини да се чувствам все по-добре на корта”, добави Винъс.

„Никога няма да се предам. Разбира се, в един момент всеки трябва да се откаже, но аз все още чувствам, че трябва да се постарая да работя върху играта и състоянието си. Няма просто да се предам, защото е трудно. Това не съм аз. Аз съм човек, който ще продължи да опитва. Имах предизвикателна година, но съм постигала и много успехи. Гледам напред към нови такива”, завърши носителката на 7 титли от Големия шлем на сингъл и още 13 на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини