Шампионът започна с трудна победа



27-05-2013 17:11 | Станко Димов

Шампионът от миналата година и общо 7-кратен първенец - Рафаел Надал - започна с трудна победа защитата на трофея от „Ролан Гарос”. Испанецът имаше нужда от около 3 часа игра на централния корт „Филип Шатрие”, за да пречупи съпротивата на Даниел Брандс (Германия). Испанецът изоставаше със сет и 0:3 точки в тайбрека на втората част, преди да стигне до обрат – 4:6, 7:6 (4), 6:4, 6:3.

Победата бе 22-а поред за Надал на кортовете във френската столица, където тази година той ще се опита да спечели за рекорден 8-и път Открития шампионат на Франция. В следващия кръг Рафа ще срещне победителя от двубоя Мартин Клизан (Словакия) – Майкъл Ръсел (САЩ).

Даниел Брандс започна на изключително ниво двубоя и спечели първите няколко сервис-гейма с лекота. Снажният германец удряше топката с всичка сила, а освен това мощ показа и сериозно разнообразие в играта си, с което не остави шанс на Матадора.

Нещо повече – в деветия гейм Брандс достигна до първата си точка за пробив. В решителния момент Рафа направи двойна грешка и позволи на германеца да поведе в резултата – 5:4. Сервирайки за първия сет Брандс не трепна и с гейм на 0 поведе – 6:4.

По сходен начин се развиваше двубоят и във втория сет. Надал стабилизира значително началния си удар, но от другата страна на корта Брандс също сервираше брилянтно и не позволяваше на испанеца дори да помисли за пробив. Логично сетът достигна до тайбрек, в който Даниел Брандс бе на път да направи още едно чудо, повеждайки с 3:0 точки след мини-пробив. Последва страхотна серия на Матадора и той успя да обърне гейма до 7:4 точки.

Това сякаш разколеба играещия на изключително ниво до момента Даниел Брандс, който допусна пробив още на старта на третата част. Любопитното е, че от началото на срещата бяха изминали почти два часа, преди Рафа Надал да успее да се справи с подаването на съперника си! Впоследствие испанецът не допусна връщане на пробива и затвори с 6:4.

Също с пробив в първия гейм, пак на сметката на Надал, започна и четвъртият сет. Малко по-късно Рафа пак проби и затвори мача след 3 часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини