Григор Димитров с нов исторически успех!



30-05-2013 17:08 | Станко Димов

Григор Димитров подобри пореден национален рекорд. Хасковлията стана първият българин, който достига до трети кръг в основната схема на турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като Димитров се наложи с 6:1, 7:6 (4), 6:1 над Лука Пуй в двубой от втори кръг на „Ролан Гарос”.

Двубоят между двамата се проведе на втория по големина корт „Сюзан Ленглен” и бе прекъсван на два пъти заради дъжд. Григор започна отлично срещата и взе първия сет след 27 минути – 6:1. Българинът проби първи и през втората част, но изненадващо допусна лек спад в играта и позволи на Пуй да изравни за 3:3.

Последва равностойна игра и тайбрек, в който Гришо се наложи със 7:4 точки, за да поведе с 2:0 сета. В този момент дойде и първата дъждовна пауза. Кортът бе покрит, а играчите прибрани в съблекалнята. Около 60 минути по-късно Димитров и Пуй отново излязоха на корта. И този път Гришо започна силно и поведе с 4:1 в третия сет, но над Париж отново заваля и играта бе преустановена. След повторното й подновяване Гришо довърши започнатото и си гарантира място в трети кръг след чиста победа.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Новак Джокович. До момента Гришо има 3 двубоя със световния №1. Два са загубени от тях, но последният в Мадрид през тази година, бе спечелен от Димитров със 7:6, 6:7, 6:3!

Първият им сблъсък бе на „Мастърс 1000” в Шанхай в края на миналия сезон, а сърбинът се наложи с 6:3, 6:2. В Индиън Уелс тази година, Ноле взе превес – 7:6, 6:1. Паметен за нас пък бе последната им среща преди няколко седмици в Мадрид, отново на „Мастърс 1000”, където Гришо се наложи с 2:1 сета – 7:6, 6:7, 6:3.

С достигането си до трети кръг Димитров си гарантира 90 точки за ранглистата (имаше да защитава 45 от миналата година). Мачът му от III кръг ще бъде изигран в събота.

ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ НАД ПУЙ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини