Азаренка се справи с дъжда и сривовете си за победа срещу германка



30-05-2013 20:02 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Виктория Азаренка се пребори с дъжда и собствените си колебания и отстрани представителката на Германия Анита Бек след 6:4, 6:4 във втори кръг на тазгодишния "Ролан Гарос".

 

Вика поведе с 5:0 на старта след три пробива, но два пъти не успя да затвори на свой сервис и допусна да се стигне до 4:5. Тя дори бе на път дори да допусне изравняване и спаси две точки за пробив, преди все пак от втория опит да затвори сета в своя полза.

 

Втората част започна с два пробива на сметката на Азаренка и преднина от 4:1, преди поставената под №3 отново да изгуби подаването си. При 3:5 обаче Вика стигна до две точки за пробив с цената на мачбол и от втория опит, след 94 минути се поздрави с успеха.

 

Нейна съперничка в следващия кръг ще бъде поставената под №31 Ализе Корне от Франция или Силвия Солер Еспиноса, които също играят днес, но двубоят им отново е отложен заради дъжд.

 

Напред продължава и полуфиналистката от миналата година Петра Квитова, която се справи с Пън Шуай от Китай след 6:4, 6:3 и в следващия кръг ще се изправи срещу Джейми Хемптън от САЩ, която надигра Анна Каролина Шмиедлова след 7:5, 6:2.

 

Слоун Стивънс спечели американската битка с Ваня Кинг и също се класира напред след 6:1, 6:3. В следващия кръг ще играе срещу Марина Еракович от Нова Зеландия, която победи 16-тата поставена Доминика Цибулкова след 6:2, 2:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини