Тихомир Грозданов на полуфинал на Carlsberg Сup в София



31-05-2013 12:46

Състезателят на България за Купа „Дейвис” Тихомир Грозданов първи се класира за полуфиналите на международния тенис турнир за мъже от календара на ITF Carlsberg Cup, който се провежда на кортовете на Българския национален център в София и е с награден фонд 10 000 долара.

Грозданов изигра поредния си отличен двубой в София и продължава без загубен сет. Варненецът победи с 6:4, 6:2 Анджей Капас от Полша. В първата част националът започна с пробив, който му бе достатъчен за успеха. Същото се повтори и в началото на втория сет, но този път Тото постигна и още един брейк.

„Играх добре, съперникът не ме е изненада с нищо. Можех да спечеля и още по-убедително. Нямам предпочитания с кого да играя на полуфинал”, коментира Грозданов.

Той вече си осигури 6 точки за световната ранглиста, където е №705 в момента, както и 502 долара от наградния фонд на Carlsberg Cup, преди облагане на сумата с данък.

Шестият в схемата национал Александър Лазов загуби в доиграването на спирания на два пъти заради дъжд четвъртфинал на тенис турнира Carlsberg Cup в София срещу №3 Жермен Жигунон от Белгия.

Срещата продължи от 2:4 в третия сет. Левичарят от Пазарджик допусна пробив, но веднага след това го върна. В следващия гейм Жигунон поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол. Лазов отстъпи с 6:1, 4:6, 3:6.
 
Така на полуфиналите в събота ще играят Тихомир Грозданов - Жермен Жигунон (от 10:30 часа), а след това е срещата Петър Трендафилов - Гжегож Панфил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини