Безмилостен Джокович отказа Гришо в Париж (видео)



01-06-2013 22:16 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович спря Григор Димитров в трети кръг на "Ролан Гарос" след победа с 6:2, 6:2, 6:3 в последен за деня двубой на Централния корт в Париж.

Научил своя урок от двубоя в Мадрид, днес Джокович бе далеч по-концентриран по време на целия мач и не позволи да бъде поставен под натиск. От своя страна Гришо определено не изигра най-добрия си мач и допусна доста непредизвикани грешки, което направи още по-лесна задачата на сърбина.

За разлика от мача в испанската столица, днес сервисът на Димитров не бе толкова силно оръжие и това пролича в ключовите моменти, като още на старта на първия сет Ноле стигна до преднина от 0:40 в подаването на Гришо, който спаси първата точка за пробив, но при втората световният №1 бе точен, а малко след това набързо поведе с 2:0.

Гришо взе първият си гейм на Централния корт на "Ролан Гарос" в кариерата си, но при 3:1 след сравнително дълъг гейм, Джокович стигна и до втори пробив, който реши всичко в сета. При 5:2 и сервис на Ноле нашето момче стигна до точка за връщане на един от пробивите, но неговият съперник не позволи това да се случи и след 33 минути поведе с 1:0 сета след 6:2.

Резултатът се оказа идентичен и във втория сет, като игровата ситуация също много наподобяваше тази от първата част. Шоуто, предложено от двамата в Мадрид, бе далеч като стандарти днес и Ноле допускаше прекалено малко грешки, за да позволи на Гришо дори да влезе в мача пълноценно. Още в първия гейм нашето момче трябваше да спасява три точки за пробив, с които този път се справи и поведе с 1:0.

Ноле обаче взе подаването си изключително лесно на 0, а за съжаление серията му продължи с нови четири поредни точки за пробив на 0 и 2:1. Ноле взимаше лесно подаванията си, а в петия гейм проби за втори път, с което на практика реши и втория сет. При резултат 5:2 Гришо получи медицинска помощ заради болки в лявото рамо, а Ноле не се трогна особено и с гейм на 0 затвори втория сет.

Очевидно сломен както психически, така и физически, Димитров набързо предаде първия гейм на третия сет, допускайки пробив на 0. Нашето момче намери сили да вкопчи във втория гейм и дори стигна до две точки за пробив и изравняване на резултата, но след сериозна битка Джокович спаси подаването си и поведе с 2:0. За трети пореден път в мача точно в петия гейм Димитров отново допусна пробив и резултатът набъбна на 4:1.

 

Този път обаче Гришо все пак успя да покаже, защо е един от най-големите таланти в съвременния тенис и зарадва своите привърженици с връщане на един от пробивите, а малко след това българинът бързо взе подаването си и намали на 4:3. Веднага след този седми гейм, този път медицинска помощ в рамото получи Джокович.

След нея Ноле се почувства далеч по-добре и взе гейм на 0, приближавайки се само на няколко точки от класиране в четвъртия кръг. В него сърбинът получи три възможности за пробив с цената на мачбол, някои от които спасени с отлична игра от Гришо, но при четвъртия си шанс българинът изкара топката в аут и с това след 1 час и 42 минути отпадна от турнира на сингъл.

 

В днешния мач Димитров записа 18 уинъра срещу само 13 за Ноле, но огромната разлика е в непредизвиканите грешки - цели 47 за Гришо срещу само 22 за неговия съперник. 


Така най-добрият български тенисист напуска тазгодишния "Ролан Гарос" с 90 точки за ранглистата, от които ще добави към своя актив 45, тъй като при 11-то си участие на турнир от Големия шлем счупи поредния национален рекорд и стана първият българин, достигал до трети кръг в турнир от Голямата четворка.

 

Гришо ще продължи участието си на "Ролан Гарос" на двойки, като най-вероятно утре той ще доиграе своя двубой заедно с партньора си Фредерик Нилсен срещу Лукаш Кубот и Жереми Шарди. Следващият турнир за Димитров пък е този в Куинс, където през миналата година той достигна до полуфинал.

 

Следващият съперник на Джокович пък е Филип Колшрайбер, който се наложи с 3:0 (6:0, 7:6(0), 6:1) сета над Виктор Ханеску. До момента Джокович води с 2:1 победи срещу Колшрайбер. Успехът на германеца е тъкмо на "Ролан Гарос" - през 2009-а!

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ НОВАК ДЖОКОВИЧ - ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини