Сесил пред мач с Жустин Енен



03-01-2010 13:01 | Станко Димов

 

Сесил Каратанчева е само на 1 мач от двубой със завърналата се на корта Жустин Енен. Рано тази сутрин българката успя да спечели квалификациите на турнира в Бризбейн (Австралия) и по този начин си осигури участие в основната схема на надпреварата. Българката победи с 2:1 сета Евгения Родина от Русия, грабвайки 16 точки за ранглистата и над 1000 долара. В отделните части Сесил надделя с 6:4, 3:6, 7:6(4).

 

Двубоят бе изключително изнервен, не само заради равностойната битка, но и заради дъжд, който на няколко пъти спираше играта в ключови моменти. Рускинята започна по-добре и водеше в резултата, когато заваля. При подновяването Сесил бе по-концентрирана и спечели първия сет с 6:4. Сравнително бързо обаче Родина изравни резултата. Тя буквално унищожи втория сервис на Каратанчева, печелейки 87% от точките. Състезаващата се за Казахстан Сесил обаче отговори мощно в третия сет. Двете си размениха само по 1 пробив и логично всичко трябваше да се реши в тайбрек. Страхотният дух на нашето момиче за пореден път й помогна и тя изкопчи победата със 7:4 точки.

 

Така тя попадна в долната част на схемата, където я чака австралийката Кейси Делакуа, която получи "уайлд кард". Тя е 999-о място в света и далеч не е във форма. Ако Каратанчева я победи, то тя най-вероятно ще играе с бившата номер Жустин Енен, която пък играе с Надя Петрова от Русия. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини