Федерер: Цонга ме надигра във всички компоненти



04-06-2013 22:46 | Тennis Connected

Роджър Федерер напусна Откритото първенство по тенис на Франция – „Ролан Гарос”, след като претърпя загуба с 3:0 сета от Жо-Вилфред Цонга. След срещата швейцарецът, който е шампион в турнира от 2009-а година призна, че е бил надигран от своя съперник.

„Определено не мога да бъда доволен от начина, по който играх. Не успях да намеря своя ритъм през целия мач и резултатът не закъсня. Силното представяне на Жо не ме изненада. С него сме играли много пъти, знам на какво е способен. В началото на годината (на Australian Open) имахме много тежък двубой. Тогава обаче беше при други условия, бяхме във вечерната сесия, а освен това и на друга настилка.

Днес той беше много солиден. Надигра ме във всички компоненти от играта. Беше стабилен на сервис, взимаше топката рано, форхендът и бекхендът също му работеха на 100%. Може би и публиката му помогна малко, но това е нормално. Все пак играем във Франция”, коментира Федерер.

Швейцарецът продължава своята суша, като от началото на годината не е спечелил нито един турнир. От следващата седмица започна сезона на трева, като се очаква по традиция Федерер да участва на турнира в Хале, в който „да загрее” за Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини