Родик потвърди участие на емблематичен турнир във Вашингтон



13-04-2010 17:38 | Станко Димов

Най-добрият американски тенисист Анди Родик потвърди, че ще включи в календара си сезона турнира Legg Mason Tennis Classic във Вашингтон. Това ще бъде общо девето участие за Анди в надпреварата, която е печелил 3 пъти. Турнирът е част от веригата ATP World Tour 500 и ще се проведе в периода 31 юли - 8 август.

 

"Развълнувани сме, че Анди ще се включи в турнира ни и тази година. Той е един от най-добрите играчи в света, печелил е десетки титли и редовно не пропуска да ни зарадва с присъствието си", сподели Джеф Нюман, директор на турнира в американската столица.

 

Родик, който постигна своята победа номер 500 именно в миналогодишното издание на надпреварата, има страхотен показател от 29 победи и само 5 загуби във Вашингтон. Първата си титла там Родик печели през 2001 година, когато все още е младеж. След това Анди се поздравява с успех и през 2005 и 2007 година.

 

С всяка изминала година турнирът Legg Mason придобива все по-голяма популярност. Миналият сезон Родик и Хуан Мартин Дел Потро направиха един знаменит мач, спечелен  след 3 сета от младия аржентинец.

 

По този начин Дел Потро стана едва първият човек, който защити титлата си в турнира след Андре Агаси (1998-99). Само няколко дни по-късно аржентинецът затвърди отличието и с триумф на US Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини