Давид Ферер: Реализирах своя мечта, ще се насладя на финала



08-06-2013 00:32

31-годишният Давид Ферер достигна на "Ролан Гарос" своя първи финал в турнир от Големия шлем. В неделния финал той ще се изправи срещу своя сънародник Рафаел Надал в спор за трофея.

В полуфиналите Ферер отстрани любимеца на Франция Жо-Вилфред Цонга.

До момента испанецът има едва 4 победи в 23 мача със съперника си във финала - Рафаел Надал. Той е загубил и последните им 16 битки на клей.

"Сега трябва да се успокоя, тъй като ми предстои финал. Това ще бъде особено важен двубой за мен и искам да се представя добре. Ще ми се да изиграя страхотен мач по стандартите за финал в Големия шлем," коментира Ферер.

"Ето защо сега няма да празнувам успеха си над Цонга. В момента се чувствам добре. Постигнах своя мечта - да бъда на финал тук. "Ролан Гарос" е най-важният турнир за мен.

"Ще опитам да се възстановя физически. Да, аз съм по-възрастен, но и по-опитен. В момента изживявам мечтата си. Искам да се насладя на момента и да се фокусирам върху финала с Рафа," каза още Ферер.

"Да победя Рафа е много трудно на всяка настилка, а на клей е още по-трудно. Но пак казвам, ще опитам да изиграя един красив мач. Не искам да мисля дали това е най-голямата възможност в живота ми. Това е мечтан момент, искам да съм позитивно настроен," каза още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини