Мъри доволен от почивката, очаква силен сезон на трева



09-06-2013 14:16 | Николай Драганов

Ракета №1 на Великобритания Анди Мъри обяви, че се надява почивката, която му се наложи да си вземе по време на "Ролан Гарос", да се отрази позитивно на намеренията да спечели турнира в Куинс, който се явява генерална репетиция за голямата мечта - Уимбълдън.

 

Анди пропусна Откритото първенство на Франция заради болки в гърба, но е готов за сезона на трева и ще поведе основната схема в Куинс през следващата седмица. Британец вече тренира в комплекса заедно със своя треньор Иван Лендъл, бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман и... Григор Димитров.

 

Запитан дали почивката ще му се отрази позитивно, той отвърна: "Надявам се, това е моето намерение. Когато дойдат тревните кортове, имаш нужда да свикнеш. Имах цяла седмица повече за тренировки, отколкото ако бях играл в Париж."

 

"Това е значително повече от времето, с което разполагах в последните години. С всеки следващ ден на тренировки се чувствах все по-добре на корта", коментира той.

 

През миналата година Мъри достигна за първи път до финал на Уимбълдън, който загуби от Роджър Федерер. Големият проблем преди старта на тазгодишния турнир ще бъде липсата на особено голяма игрова практика.

 

"Да, официалните срещи са малко, но тренирах доста през последните 10 дни. След Монте Карло също отделих доста време за тренировки, които очаквам да се окажат полезни."

 

В Куинс Мъри почива във втори кръг, а във втори очаква Никола Маю или Райън Уилямс. Ако французинът запише победа, то Анди ще получи шанс да си отмъсти за изненадващата загуба от него на същата фаза през миналия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини