Пиронкова отстъпи със 7 позиции, Гришо остава №28



10-06-2013 09:49 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запазва своята 28-ма позиция в новото издание на ранглистата при мъжете. Гришо разполага с точно 1400 точки, но има да защитава 90 от достигането си до полуфинал в Куинс през миналата година.

В близост зад него се намира Михаил Южни и Томи Робредо, които бележат скок съответно с 2 и 4 места. Пред нашето момче пък са Жереми Шарди, Андреас Сепи и Беноа Пер, но така или иначе сериозни промени не са възможни и най-важното е, че Димитров ще бъде поставен на Уимбълдън.

Завърна се в ранглистата Димитър Кутровски. Софиянецът се появи в нея под №958 с 10 точки от финала във Варна. Димитър Кузманов пък заема върховото 488-ото място в света. И другите двама участници в тима за Купа "Дейвис" направиха голям скок заради добрите резултати на турнирите в България. Тихомир Грозданов прескочи 53 места до №652, а Валентин Димов изкачи 34 позиции до №829.

Спад със 7 места бележи първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която от новата седмица е под №66 в света. Цвети също ще изиграе своя мач от първи кръг на турнира на трева в Бирмингам днес, а нейна съперничка е Лорен Дейвис.

Дебют в световната ранглиста на WTA направи 15-годишната Вивиан Златанова. Тя дели 1154-ото място в класацията.

Голямата промяна при мъжете е свързана с новата на размяна на местата на Рафаел Надал и Давид Ферер. Въпреки поражението си на финала на "Ролан Гарос", с достигането си до него Ферер стана първа ракета на Испания, като разликата между двамата е 335 точки, но до края на сезона Рафа има да защитава единствено 45 точки от Уимбълдън.

Хуан Мартин дел Потро пък отстъпва с едно място до №8 за сметка на Жо-Вилфред Цонга, който се представи отлично в Париж.

При жените за отбелязване е загубата на второто място от страна на Мария Шарапова, която е изместена от Виктория Азаренка. Двете се срещнаха на полуфинал на "Ролан Гарос" и победата бе за Маша, но тъй като тя загуби от Серина битката за титлата, която не успя да защити, изостава с 210 точки от Вика. С близо 4000 точки на върха продължава да води Уилямс.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини