Пиронкова с убедително начало в Бирмингам



10-06-2013 12:27 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна участието си в сезона на трева. Българката стартира в турнира в Бирмингам, като в първи кръг се изправи срещу американката Лорен Дейвис (№88) и спечели с 6:2, 6:1.

Миналата година Цвети не игра в турнира, както и в седмицата след „Ролан Гарос” като цяло, така че няма да защитава точки.

Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу една от поставените в схемата и №24 в ранглистата Сорана Кърстя (Румъния). Пловдивчанката е спечелила единствения им двубой досега, но той е бил в Палермо през 2011-а на клей.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В БИРМИНГАМ!

ПИРОНКОВА СРЕЩУ ДЕЙВИС, ГЕЙМ ПО ГЕЙМ: 

I СЕТ

-
Пиронкова ще сервира първа.

1:0 - Пиронкова стартира убедително и затвори на нула. Тя вкара почти само първи начален удар и това улесни задачата й.

1:1 - Цвети спечели първите две разигравания и поведе с 30:0 при сервис на американката. Малко след това българката достигна до две точки за пробив при 40:15, въпреки че Дейвис успяваше да пласира само първи сервис. Дейвис не се притесни и успя да ги спаси, а след това затвори в своя полза за 1:1.

2:1 - Отново оспорван гейм. Пиронкова и Дейвис си размениха по две разигравания и се стигна до 30:30. Цвети обаче успя да намери първия си сервис и без повече затруднения затвори в своя полза.

2:2 - Сравнително без проблеми за американката. Тя вкара почти само първи сервис и с лекота затвори на 15.

3:2 - Нов гейм за Пиронкова. След няколко добри сервиса тя бързо поведе с 40:0. Дейвис успя да спечели следващите две точки за 40:30, но нищо повече и българката отново повежда в резултата.

4:2 - Оспорван гейм. Двете си размениха по едно разиграване преди Дейвис да направи двойна грешка и резултатът да стане 15:30. 19-годишната състезателка отново допусна ситуация, в която да спасява точка за пробив при 30:40, но и този път се справи. Пиронкова продължи да доминира на корта и успя да реализира втория си шанс в гейма.

5:2 - Отлична Пиронкова! Тя затвори на нула и продължава категорично да доминира в двубоя.

6:2 - Може би най-оспорваният гейм от началото на битката. Дейвис започна убедително и поведе с 40:0. Цвети не отписа гейма и спечели следващите три разигравания, за да изравни - 40:40. Двете имаха по няколко шанса да затворят в своя полза като при Пиронкова това бе с цената на сетбол. След много борба българката все пак реализира петата си възможност и освен, че затваря в своя полза, ще може да сервира в началото на втората част.

II сет

1:0 -
Оспорвана битка на старта на втората част. Дейвис достигна до 30:15 при сервис на българката, но Цвети не се притесни и след няколко добри начални удара успя да затвори в своя полза. Американката все още не е достигала до точка за пробив.

2:0 - Двете си размениха по две разигравания за 30:30. Дейвис стигна до геймбол при 40:30, който обаче не успя да реализира. След това Пиронкова пропусна три последователни шанса да пробие. За радост пловдивчанката реализира четвъртия си шанс и взима убедителна преднина и във втория сет след малко над час игра.

3:0 - Майсторски гейм на нула за Пиронкова. Българката е спечелила 100% от точките след пласиран първи начален удар.

4:0 - Оспорваната битка при сервис на Дейвис продължи, но отново с успех за Пиронкова, която реализира още един пробив. Като цяло равностоен гейм, но в крайна сметка след няколко пропуснати шанса, Пиронкова пробива за втори път и е все по-близо до победата.

4:1 - Дейвис стига до първи пробив в мача. Тя се възползва от няколко неубедителни изпълнения на Пиронкова и успя да направи по-почетен резултата. Все пак Пиронкова продължава да има аванс от един пробив.

5:1 - 19-годишната американка пропусна две възможности да затвори гейма в своя полза и след това се наложи да спасява поредни точки за пробив. Пиронкова пропусна първата, но не сгреши при втория си шанс и се приближи максимално до победата.

6:1
- Пиронкова приключи мача в своя полза на свой сервис след час и половина битка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини