ВИДЕО: Григор се прицели в титлата от Куинс



10-06-2013 17:02 | Николай Драганов

Тази вечер около 19:00 - 20:00 часа най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите ATP 250 в Куинс, а негов съперник е намиращият се под №88 Дуди Села (Израел).

 

В отлично настроение и след няколко дни тренировки, Гришо сподели очакванията си за тазгодишната надпревара и целите, които си поставя, като не скри, че се надява някой ден да триумфира и с титлата.

 

"Много съм развълнуван, че отново съм тук", коментира българинът пред официалния сайт на турнира в Куинс, където пред миналата година достигна до полуфиналите. "Радвам се, че се завръщам на тревата и очаквам с нетърпение първия си мач."

 

"Това е турнир с прекрасна история, а условията те карат да се чувстваш като у дома си. Всичко е доста различно, страхотна надпревара и много добро начало на тази част от сезона", продължи Димитров, който преди дни проведе тренировка с поставения под №1 в схемата Анди Мъри. 

 

"Тук съм от пет дни, тренирам на тревните кортове и се старая да се подготвя по най-добрия начин за двубоите, които ми предстоят. Играх на трева за първи преди 4-5 години, преди това никога не бях стъпвал на подобна настилка", сподели шампионът от Уимбълдън при юношите през 2008-ма година.

 

"Смятах, че ще отива на стила ми и ще постигна добри резултати, засега се справям сравнително добре, но има още много цели, които си поставям и се надявам да успея да реализирам."

 

Една от конкретните цели, която българинът сам си постави е спечелването на самия турнир занапред. "Още първия път, когато стъпих тук си казах, че един ден искам да го спечеля. Определено това е моя цел", призна Димитров, но се съгласи, че схемата не е никак лесна и участие в надпреварата ще вземат играчи, които се намират в чудесна форма.

 

"Най-важното на трева е да стоиш ниско на корта, а това изисква много работа с краката. Кортовете са бързи, разиграванията не продължават дълго, което е хубаво. Мисля, че всички играчи са щастливи, когато започнат турнирите на трева."

 

"За мен винаги е удоволствие, когато излизам на този корт и независимо какво ще се случи, ще се завърна отново", обеща на организаторите Григор.

 

Ето и видео от интервюто и тренировката на Гришо:

 




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини