Гришо: Присъствието на Мария ми дава увереност (ВИДЕО)



11-06-2013 08:40 | Николай Драганов

Григор Димитров спечели много труден двубой срещу Дуди Села в първи кръг на турнира в Куинс, но с много характер заслужи своя успех в тайбрек на третия решителен сет. За първи път от трибуните го подкрепяше неговата приятелка Мария Шарапова, която също остана доволна от победата с 4:6, 6:2, 7:6(4).

 

Очаквано въпросът относно присъствието на Маша не подмина Гришо след края на мача. Той също така сподели очакванията си за днешния сблъсък с Лейтън Хюит, както и своя поглед върху двубоя срещу Села.

 

"Дуди Села не е никак лесен противник и на бързи настилки играе много добре. Много съм щастлив, че постигнах победа и продължавам напред. Определено трябва да подобря някои от нещата, които показах днес", призна Димитров.

 

"Условията бяха трудни, накрая стана тъмно и дори не виждах топката добре. Ще се опитам да покажа по-висока ефективност при реализирането на точки за пробив. Също така водех с пробив, имах сервис и можех да се справя далеч по-добре. Може би избързвах и това не ми помогна", продължи той.

 

"Победата си е победа", все пак подчерта той. "Няма много време за анализи, тъй като следващият ми мач е утре. Ще се опитам да почина и да се подготвя максимално добре. Лейтън е страхотен боец, напоследък се намира във форма и се надявам, че ще направим хубав мач", пожела си българинът.

 

"Подкрепата на публиката ми вдъхва увереност, обичам този турнир и се радвам, че съм тук", добави Гришо, който през миналата година достигна до полуфинал в Куинс. "Тази надпревара има своята голяма история и когато излезеш на корта можеш да я почувства. За мен той е специален, чувствам се много добре и се надявам, че ще успея да спечеля титлата", още веднъж не скри мечтите си Григор.

 

Макар и типично резервиран, що се отнася до въпросите за Шарапова, хасковлията все пак призна, че нейното присъствие му вдъхва увереност. "Няма напрежение, уверен съм. Тя е до мен и се радвам, че бе тук."

 

Мачът срещу бившия №1 Лейтън Хюит е трети по програма на централния корт и ще започне някъде около 17:00 - 18:00 часа българско време, като отново ще може да се наблюдава в ефира на Евроспорт, както и чрез линкове в секцията "Тенис на живо".

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини