Хюит без проблеми надигра Григор Димитров (видео)



12-06-2013 14:20

Григор Димитров напусна турнира в Куинс след поражение от бившия номер 1 Лейтън Хюит. Австралиецът се наложи с 6:4, 6:3 и се класира за трети кръг, където ще срещне Сам Куери.

Важно е да се отбележи, че в кариерата си Димитров има 14 победи на трева на турнири от АТР, докато Хюит е със 113. Именно опитът е най-важният фактор при играта на тази настилка.

Двубоят продължи малко повече от час и бе доминиран от Хюит, който се възползва от по-големия си опит и лековатите грешки на българина.

В първия сет Хюит проби рано за 2:1 и успя да удържи тази преднина. Той вкара само 40% първи сервис, но дори не се наложи да спасява точка за пробив. В крайна сметка той затвори с 6:4.

Хюит започна с пробив и втората част, която се оказа още по-лесна за него. Той отново нямаше никакви проблеми при свой начален удар и затвори мача в своя полза след нов пробив с 6:3.

От своя страна Гришо имаше да защитава 90 точки за достигането си през миналата година до полуфинал в Лондон. Тогава той отстъпи на крачка от финала на Давид Налбандян. Това значи, че българинът вероятно ще отстъпи мястото си в топ 30 на ранглистата.

ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини