Надал: Не съм си поставял за цел рекорда на Федерер



13-06-2013 22:27

След поредния си триумф на "Ролан Гарос" Рафаел Надал даде обширно интервю в испанската преса, в което сподели редица любопитни факти, а също и очакванията си за предстоящите големи турнири.

Успяхте ли да спите след победата в Париж?
"Винаги е трудно да заспиш след стреса, който преживяваш на турнир като "Ролан Гарос". Но това не е нищо ново за мен - след мача се срещаш с медиите, вечеряш с екипа и семейството си, а накрая се прибираш уморен в стаята за почивка. Това бе специален турнир за мен, а публиката ме подкрепяше както никога досега и това ми донесе още повече радост. Откакто се завърнах на корта след травмата хората ме подкрепят още по-силно."

В деня, когато вече не усещате своеобразния вътрешен огън и желание за победи, ще се откажете ли?

"Не знам. Ще бъде странно усещане да не чувствам напрежението, което ме обзема преди мач. Но това не значи, че желанието ми да побеждавам на корта ще изчезне, а то е най-важното в спорта. Една от основните ми цели е участие на Олимпиадата в Рио през 2016-а. Ще направя всичко възможно да бъда в добра форма за този турнир. След това се надявам да продължа до 2018-а, но това не са неща, които мога да контролирам. Не мога да предвиждам бъдещето..."

Ще издържи ли коляното Ви на напрежението по време на Уимбълдън?
"В следващите дни ще направя редица изследвания на коляното, тъй като от доста време не съм. Надявам се резултатите да са добри. В последно време чувствах известна болка. Важното е постепенно да мога да се състезавам без никакви ограничения."

Общувате ли с Оливие Рокус след неговите изказвания (белгиецът бе заявил, че Надал употребява допинг)?
"Не съм имал възможност да говоря с Рокус след неговите изказвания за допинга. Той е свободен да говори каквото си иска. Не ме обижда да чувам подобни неща точно от човек като Рокус."

Какво мислите за евентуалното въвеждане на биологични паспорти?
"Не съм запознат много с темата. В тениса има няколко позитивни допинг случая, но това не е защото липсва контрол. Не знам точно за какво става въпрос, но всичко което би направило нашия спорт по-чист, е добре дошло."

Кой взима решенията за календара - Вие или Тони Надал?
"Аз определям календара си, а не Тони. Аз съм играчът и аз решавам. Моят екип начело с Тони може да даде своето мнение, но крайното решение взимам аз."

Какво стои зад толкова успешен играч като Вас?
"Нищо специално. За щастие зад мен е и екип, който винаги ме подкрепя. Именно това ме зарежда да продължавам напред."

Да спечелите 17 титли от Големия шлем като Федерер, цел ли е за Вас?
"Не съм си поставял цел да постигна подобен рекорд. Това е наистина много далечен момент и не ми се обсъжда подобно нещо."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини