Федерер взе реванш от Хаас и е на финал в Хале



15-06-2013 15:51

Роджър Федерер взе своята 11-а победа над Томи Хаас. Това стана в полуфиналите на турнира в Хале на трева. Швейцарецът се наложи с 3:6, 6:3, 6:4. Така той взе реванш от Хаас за поражението си от него в миналогодишния финал в същия турнир.

В първия сет и двамата имаха своите шансове. По-убедителен във важните моменти бе Хаас, който не допусна да загуби подаването си. Германецът успя да пробие за 4:2 и това му бе достатъчно. При 5:3 той отрази две точки за пробив и в крайна сметка затвори в своя полза за само 32 минути игра.

Федерер отговори много категорично на предизвикателството. Той бързо проби и поведе с 2:0 във втория сет. При 5:2 Федерер можеше отново да вземе подаването на съперника на 2 пъти с цената на сетбол, но Хаас се спаси. Малко след това обаче Федерер на свой сервис затвори - 6:3. А от началото на двубоя бе изминал точно час.

Решителната трета част започна с пробив на Федерер за 2:1. Това се случи не без помощта на Хаас, който в решителната точка направи двойна грешка. До края на сета Федерер сервира повече от убедително и стигна до 6:4.

Така в неделния финал Федерер ще търси своята първа титла през настоящия сезон. Само във финали на турнира на трева Федерер има 12 победи и 4 загуби. В Хале това ще му бъде осми финал като досега е спечелил 5 титли.

Във втория полуфинал Михаил Южни се наложи над Ришар Гаске с 6:3, 6:2.

До момента Федерер води с 14:0 в преките сблъсъци с Южни. Шест от тези победи на швейцареца са на трева и четири пъти само в Хале.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини