Анди Мъри обърна Цонга и гледа към трета титла за сезона



15-06-2013 22:27

Анди Мъри успя да стигне до пълен обрат срещу Жо-Вилфред Цонга и да се класира на финала на турнира на трева в Куинс. В отделните части той се наложи с 4:6, 6:3, 6:2.

Отлично сервиращият Цонга не даде никакви шансове на Мъри да го пробие в първия сет. В същото време след няколко пропуснати шанса, той успя да реализира единствения си пробив и да затвори с 6:4.

Мъри продължи да има някои затруднения при свой начален удар, но във втория сет стигна до решителен пробив в осмия гейм. След това без особени затруднения затвори за 6:3.

От убедителните изяви на Цонга при негов начален удар почти не остана спомен в третия сет и той не затрудни особено Мъри. Световният номер 2 проби още във втория гейм и след това нямаше особени затруднения да приключи двубоя в своя полза.

В неделния финал Мъри ще играе със защитаващия титлата си Марин Чилич. Хърватинът победи опитния Лейтън Хюит с 6:4, 4:6, 6:2.

Досега Мъри води с 8:1 победи в преките сблъсъци с Чилич. Единственият успех на хърватина е от 2009-а на US Open. През тази година те играха в Маями и Мъри спечели с 6:4, 6:3.

Финалната среща е насрочена за 17,00 часа българско време в неделя. Досега Мъри е печелил този турнир два пъти. Именно той и Чилич са и последните двама шампиони в надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини