Хантухова събуди Векич от розовия сън и грабна шеста WTA титла



16-06-2013 17:27 | The Tennis Space

Словашката красавица Даниела Хантухова триумфира с шестата титла от WTA в своята кариера, след като на финала на турнира на трева от категория International в Бирмингам се наложи със 7:6(5), 6:4 над младата Дона Векич.

 

16-годишната хърватка изненада всички с достигането си до финала, но 14 години по-възрастната Хантухова засега я лиши от мечтата и за трофей. Любопитна подробност е, че Векич е родена едва две години преди дебюта на днешната си опонентка в професионалния тур.

 

За "притежателката на най-дългите крака" в женския тенис това бе 15-ти финал в кариерата и първи мач срещу Векич, която остана на косъм от трофея и през миналия сезон в Ташкент, когато отстъпи на Ирина-Камелия Бегу в първото си достигане до финал.

 

Хантухова стигна до преднина 15:40 в седмия гейм на първия сет, получавайки първите си две точки за пробив в мача. От втория опит тя бе точна и поведе с 4:3, но още в следващия гейм загуби подаването си на 0. До края на първата част нови точки за пробив нямаше, а в тайбрека нервите на словачката се оказа по-здрави и тя поведе с 1:0 след 7:5 точки.

 

Сценарият бе обърнат на старта на втората част, след като Хантухова загуби подаването си за 1:2 на 0. Вместо да затвърди пробива, младата хърватка повтори упражнението от първата част и веднага след това на свой ред допусна да бъде пробита.

При резултат 4:4 Хантухова спечели лесен гейм на 0 и постави под огромно напрежение своята 16-годишната съперничка, която не успя да остане в мача и за пореден път загуби подаването си, а с това и титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини